2013. jan 31.

Autólopási ügybe keveredett a kereszténydemokrata politikus

írta: Lmagazin
Autólopási ügybe keveredett a kereszténydemokrata politikus

Az Ughy Attila által kinevezett kispesti lakóhelyű Csomó Tamás alpolgármester saját felelőtlensége miatt került autólopási ügybe.

focus.jpgCsomó Tamás alpolgármester magánhasználatra igénybe vette, majd éjszakára hazavitte az önkormányzat tulajdonában lévő LKT-671 forgalmi rendszámú gépjárművet tavaly októberében. Sajnos Kispesten sem lehet sokkal jobb a közbiztonság helyzete, mint kerületünkben, mivel hajnalra virradóra ellopták az utcán hagyott önkormányzati gépjárművet. A rendőrség nyomozást indított, de novemberben felfüggesztette az eljárást mert nem akadtak az eltűnt gépjármű nyomára.Normál esetben a rendőrségi határozat alapján megtérítené a kárt a Cascó, de a helyzet nem ilyen egyszerű.

csomó.jpgMint kiderült, az önkormányzat vezetése felelőtlen módon nem kötött biztosítást a kocsira, így a biztosító nem fizet. A meg nem kötött biztosításra magyarázat lehetne, hogy ezeknek a gépjárműveknek éjszakára az önkormányzat udvarán lenne a helye, de Csomó alpolgármester a hatályos önkormányzati rendelkezéseket megsértve indokolatlan magánhasználatra használta az autót, annak ellenére, hogy a polgármesteri rendelkezés szerint a gépkocsit magánhasználatra "Csak indokolt esetben (cél, útvonal megjelölésével)", a polgármester kifejezett engedélye alapján lehet igénybe venni. Csomó azonban nem kért engedélyt, és annak ellenére hogy saját nagyértékű gépjárművét a házának udvarán tartotta, a hivatali autót biztosítás hiányában is az utcán hagyta. A Kispesten élő alpolgármester saját tulajdonát azért is védte fokozottan, mert korábban ugyanerről a helyről egy másik autóját ellopták.

Annak ellenére, hogy az alpolgármester normaszegése és felelőtlensége egyértelműen megállapítható, a kereszténydemokrata politikus határozottan elzárkózott attól, hogy a kerületnek okozott kárt megtérítse, és azóta már egy másik hivatali autót használ. A Csomó által okozott kár meghaladja a 2 és fél millió forintot. Kérdés, hogy a másokkal szemben oly kritikus, de jobboldali politikustársaival szemben feltűnően elnéző Ughy Attila mit lép az ügyben.

Szólj hozzá