2013. jan 31.

Puccskísérletet hajtott végre a TH18 Kft.

írta: Lmagazin
Puccskísérletet hajtott végre a TH18 Kft.

Felgyorsultak az események a Városgazda Nonprofit Zrt. tulajdonában lévő TH 18 Kft. körül. Ez a hét több aktualitással is szolgál.

Kedden társasházi közgyűlést tartottak a Csontváry 2 - 14 szám tulajdonosai, akik érdekes kezdeményezésnek lehettek tanúi. A TH 18. társasházkezelő Kft. tulajdonosának vezérigazgatója Banyár László vezérigazgató 2012. novemberében levélben kezdeményezte a társasház közös képviselőjénél egy rendkívüli közgyűlés összehívását, amelynek egyetlen napirendi pontja, a jelenlegi társasházkezelő leváltása, és a TH. 18 Kft. kezelői feladatokkal történő megbízása. A kezdeményezés sokakat meglepett. A tulajdonosok a lépést érthetően megrökönyödéssel fogadták, hisz a cég nem túl pozitív hírét szinte mindenki ismeri a Havannán.

banyár_1.jpgAz ügynek további érdekes vetületei is vannak. A kezdeményezés hátterében kormánypárti forrásaink szerint az áll, hogy Banyár László vezérigazgató látva a dr. Tóth vezette TH 18. vesszőfutását ezzel a lépéssel próbálta meg munkához juttatni a nehéz anyagi helyzetbe jutott társaságot, miközben nyilvánvaló, hogy dr Tóth nem eszköze, hanem akadálya a cég sikeres működésének. Forrásaink beszámoltak arról, hogy az önkormányzati cég menedzsmentjében komoly feszültség alakult ki, mivel a cégcsoport által felhalmozott látványos kudarcok miatt a kerületi Fidesz frakció már fejeket követel. Banyár vélhetően ezzel a lépéssel próbált meg gesztust gyakorolni Werner Péter igazgatósági elnök felé, akinek volt kollégiumi szobatársa és bizalmasa a társasházkezelőt bedöntő dr. Tóth.

A gesztusgyakorlás azonban kudarcba fulladt. A Csontváry utcai társasház lakói elsöprő többséggel szavaztak bizalmat a korábbi kezelőnek, és utasították el a TH 18. Kft. megbízását. 

tóthtiborok.jpg

A hét további fejleménye, hogy a HVG című hetilap ma megjelent két oldalas(!!!) cikkében veszi górcső alá a TH 18. Kft. valamint annak tulajdonosának helyzetét. A hetilap cikkében megszólaltat több érintettet és több megállapítást is tesz. Ezek közül az egyik, hogy  a TH 18. Kft. súlyos adósságba hajszolta a Csontváry 30 - 38-as társasházat. A lap megjegyzi azt is, hogy a cégcsoport menedzsmentje a folyamatos veszteség ellenére milliós jutalmazásban részesült. A cikk szerzője arra is felhívja a figyelmet, hogy az elmúlt hetekben a kitudódott önkormányzati jutalmazások  kapcsán Orbán Viktor kormányfő arra utalt, hogy állami vállaltoknál sem indokolt a vezetők plusz pénze, ha a cég veszteséget termel.

A cikkel azonban még nincs vége dr.Tóth vesszőfutásának. Mint arról korábban beszámoltunk, 2012. decemberében a Csontváry 30 - 38-as társasház lakói úgy döntöttek, hogy megválnak a TH 18. Kft-től. Azóta az érintett társasház lakói több fenyegető levelet kaptak dr. Tóthtól, azonban ennek ellenére a tulajdonosok ma este újabb közgyűlést tartanak, ahol megválasztják a TH 18. Kft. utódját.  

Az ügy további fejleményeiről természetesen beszámolunk.

Doc - 1-26-13, 9-46.jpg

Szólj hozzá

hvg tóth tibor józsef th18 városgazda zrt banyár lászló