2013. feb 10.

SOFI-s gyerekek sikere a Speciális Olimpia Téli Világjátékokon

írta: Lmagazin
SOFI-s gyerekek sikere a Speciális Olimpia Téli Világjátékokon

csoport.jpg111 ország, 3300 sportolójának részvételével, köztük a magyar versenyzők felvonulásával kezdődött meg a 10. Speciális Olimpia Téli Világjátékok Dél-Koreában. 

A harmadik versenynapon bőven volt alkalma ünnepelni a magyar küldöttségnek PyeongChangban.

 

mayer.jpgA mindössze 14 éves Mayer Barbara fölényesen, magabiztosan utasította maga mögé ellenfeleit és szemet gyönyörködtető stílusban ért célba a gyorskorcsolyázók 500 méteres döntőjében. Ezzel ő szerezte a magyar csapat első aranyát a Világjátékokon. Szintén az 500 méteres táv küzdelmeiben, egy másik divízióban Burján Nikoletta bronzérmes lett, csakúgy mint a  fiúk mezőnyében Péter Dávid.

PyeongChangban és Gangneungban, vagyis a versenyek mindkét helyszínén egyaránt a magyar speciális olimpikonok győzelmeiről szólt a szombati versenynap a dél-koreai játékokon. A gyorskorcsolyázó Mayer Barbara elsősége után négy aranyérmet szereztek versenyzőink.Péter Dávid kezdte a legfényesebb érem gyűjtését. A budapesti SOFI gyorskorcsolyázója a 777 méteres távon bizonyult a leggyorsabbnak.

Vasárnap 5 arany és 2 bronzérmet szereztek a magyar speciális olimpikonok a dél-koreai játékokon.

 Óriási siker és magyar arany páros műkorcsolyában

hingyi.jpgLatinos kűrruhában és stílusban, paso doble dallamokra előadott szabad korcsolyázásukkal női párosunk, Hingyi Rita és Hingyi Ágnes hatalmas tapsot kapott és fantasztikus sikert aratott a műkorcsolya-csarnokban. A 19 éves ikerpár már 2005 óta részt vesz a különböző speciális Világjátékokon. A mindig mosolygós lányok lábaira 7 éves korukban került korcsolya, szorgalmasak és sikerorientáltak. Koreai aranyérmüket életük egyik legnagyobb ajándékának tartják. Tehetségükre felfigyelt a Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség, az SOI dokumentumfilmes stábja is, minden lépésüket figyelik, film készül hamarosan róluk.

Nagy megtiszteltetés is érte a párost, hiszen a dél-koreai játékok szervezőbizottsága fellépőként meghívta őket a záróünnepségre, ahol többek között a műkorcsolyázó világbajnok Michelle Kwannal léphetnek egyszerre jégre.

Gyorskorcsolyában három magyar győzelemnek is tapsolhattunk. A gangneungi Ice Rinkben 222 méteren Mayer Barbara és Balogh Károly, 1000 méteren pedig Burján Nikoletta nem talált legyőzőre divíziójában. Az 1000 méteres számban Péter Dávid nagy versenyben a harmadik helyen érkezett célba, míg a 222 méteres távon Marosi Viktória negyedik helyezést ért el.

Hófutásban 200 méteren Csontos Piroska meggyőző fölénnyel nyerte fináléját, Sőre Zoltán egy bronzzal, Tóth László ugyanakkor a pontszerző hatodik hellyel zárt.

Alpesi síelőink ezúttal lesiklásban döntötték el az érmek és helyezések sorsát. Árok Csaba a negyedik, ugyanakkor Papp Norbert a nyolcadik pozíciót tudhatja magáénak a végelszámolásnál.

Hétfőn padlóhoki-válogatottunk az aranyéremért küzdhet majd, a gyorskorcsolyázók a 333 méteres táv küzdelmeivel folytatják szereplésüket, de két alpesi síelőnkért is szoríthatunk a Világjátékokon. 

11 arany, 4 ezüst és 6 bronzéremmel térhet haza a magyar csapat

A magyar padlóhoki-válogatott végig izgalmas csatában, kemény küzdelemben, 2-0-ás győzelmet aratott Jamaica felett a legerősebb divízió döntőjében, ezzel pedig megvédte a 2009-es idaho-i játékokon szerzett aranyérmét.

A finálé izgalmait szinte az egész magyar delegáció átélhette, hiszen a sportolók és edzők többsége kiment szurkolni a csarnokba, ahol folyamatosan zúgott a “Hajrá Magyarok!”

Padlóhokisaink tehát aranyérmet vehettek át az eredményhirdetésen.

Szép volt fiúk!

Alpesi síelőink voltak még érdekeltek a befejezőnapon műlesiklásban, akik közül Árok Csaba negyedik, míg Papp Norbert hatodik lett.

Néhány óra múlva kezdődik a záróünnepség, amelynek keretében műkorcsolya aranyérmes párosunk, Hingyi Rita és Hingyi Ágnes többek között az ötszörös világbajnok Michelle Kwannal és a szintén világbajnok Kim Yu Na-val lép majd egy közös programban a jégre!

Eredmények: Országos csapatból 11 aranyérem, ebből 4 a miénk!!!

Gyorskorcsolya:

  500 m: Mayer Barbara arany,  Péter Dávid bronz

  777 m: Péter Dávid arany

 222 m: Mayer Barbara arany          

1000 m:  Péter Dávid bronz              

333 m: Mayer Barbara bronz     

 Műkorcsolya

egyéni:   Hingyi Ágnes 5. hely

             Hingyi Rita 6. hely           

páros:    Hingyi Ágnes- Hingyi Rita arany

Szólj hozzá

olimpia sofi