2013. feb 12.

Pestszentlőrincre költözhet a repüléstörténeti tárlat?

írta: Lmagazin
Pestszentlőrincre költözhet a repüléstörténeti tárlat?

Bejegyzés alcíme...

 repülés.jpg

Végleges elhelyezésre szorul a Petőfi Csarnok átalakítása miatt a városligeti állami tulajdonban lévő repüléstörténeti gyűjtemény, amelynek az állaga eddig is sokat romlott a mostoha körülmények és az éves szinten akár 60 fokos hőingadozásnak köszönhetően.
 
Most néhány XVIII. kerületi lakos, köztük dr Sági Zoltán a helyi városvezetőkhöz fordul annak érdekében, hogy a Közlekedési Múzeum kezelésében lévő rendkívül értékes közgyűjtemény Pestszentlőrincen találjon méltó helyet, kiegészítve a ferihegyi illetve a MALÉV történeti kiállításal.
 
- Kérésemre egy szakértői team már 2006-ban állapot felmérést végzett és azonnali intézkedést javasolt, ami akkor az új kiállítóhely keresését jelentette. Akkor Siófok városa jelezte, hogy kész lenne a kiálltás befogadására úgy, hogy annak költségeit - bemutatás, helybizosítás, üzemeltetés - is vállallták volna, ám az akkor iletékes minisztériumon elakadt a kezdeményezés. Vallom hogy a XVIII.kerület egyet jelent a polgári repüléssel igy, ha Siófok már nem kívánja érvényesíteni a korábbi megállapodást, nem lehet más méltó helye a kiállításnak mint itt -mondta dr. Sági Zoltán.
Szólj hozzá

repülés kiállítás ferihegy xviii pestszentlőrinc pestszentimre