2013. feb 17.

Az ügyészség nyomozást rendelt el a focisátor ügyében _ javítva

írta: Lmagazin
Az ügyészség nyomozást rendelt el a focisátor ügyében _ javítva

Halász a pácban

levai_istvan_zoltan.jpgA 2012 nyarán megrendezett Labdarúgó EB idején a kerületi önkormányzat egy focisátrat állíttatott a korábbi piac terén. A több szempontból is érthetetlen és pazarló kezdeményezés - mellyel részletesen már korábban is foglalkoztunk (itt és itt) - kapcsán az ellenzék először interpellációt nyújtott be Lévai István Zoltán alpolgármesterhez, aki informális szervezője volt a rendezvénynek.

Az alpolgármester válaszai, valamint az időközben napvilágra került információk alapján az ellenzék feljelentést tett a Központi Ügyészségnél. Információink szerint a vélelmezhetően hűtlen kezelés gyanúja kapcsán az Ügyészség megalapozottnak találta a feljelentést és nyomozást rendelt el.

banyár_1.jpg

A hozzánk érkező hírek szerint a rendőrség megkezdte az ügy felderítését és a tanúk kihallgatását. Korábban már megírtuk, hogy a rendőrség az üggyel kapcsolatban ki fogja hallgatni Lévai István Zoltán alpolgármestert és Banyár László vezérigazgatót.

Más ügyekből kifolyólag korábban már indultak nyomozások fenti személyek tevékenységével kapcsolatban, és mind az alpolgármester, mind a vezérigazgató ellen is fegyelmi eljárást kezdeményeztek a szocialisták. 

Korábban Ughy Attila polgármester berekesztette azt az ülést, ahol Lévai fegyelmi ügyéről kellett volna dönteni, azonban az eheti ülésen újra dönteni fog a testület a napirendre vételről. A testületi ülésen szintén tárgyalásra kerül a Banyár László ellen indított fegyelmi eljárás. Amennyiben jelen esetben sem hoz érdemi döntést a testület, és a fideszes képviselők aktívan asszisztálnak a törvénytelen-gyanús ügyek eltussolásához, akkor ez a későbbiekben még komoly kérdéseket vethet fel.

Szólj hozzá

fidesz bűnpártolás lévai istván zoltán felelőtlenség alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség hozzánemértés lévai istván városgazda zrt banyár lászló fegyelmi eljárás