2013. feb 24.

Februári piknik volt a Piacon

írta: Lmagazin
Februári piknik volt a Piacon

mszp étel kicsi.jpgA barátságtalan időjárás sem tudta megakadályozni a Lőrinci Piac parkolójában szombaton megtartott jótékonysági ételosztást. A kerületi MSzP aktivistái a sátraik alatt háromszáz adag babgulyást szolgáltak fel, jutott hozzá fehér kenyér, pogácsa és meleg tea is.

- Ebben a hidegben, mintha a gulyás illata is jobban terjedne - mondta egy bevásárló kocsiját az asztal mellé éppen letámasztó hölgy, aki szerint különösen a téli hónapokban indokolt meleg étellel segíteni a rászorulókon, mert sokan vannak, akik a fűtésszámla miatt az étkezésen spórolnak.

A jótékonysági akció szervezőjeként Kőrös Péter, helyi szocialista képviselő elmondta, hogy sok visszajelzést kaptak arról, hogy Pestszentimrén is várják őket, így márciusban ott is vendégül fogják látják azokat, akik kedvelik a bográcsban főtt finomságot. A zuhogó esőben délre minden segítő öltözete alaposan átázott és elmondásuk szerint néhányan reggel hat óta talpon voltak annak érdekében, hogy időre minden elkészüljön, de a tudat, hogy jó cél érdekében dolgoztak  elegendő kárpótlást nyújtott a folytatáshoz.

Szólj hozzá

mszp xviii ételosztás pestszentlőrinc pestszentimre kőrös péter