2013. feb 27.

Zöldebb lesz a Béke tér

írta: Lmagazin
Zöldebb lesz a Béke tér

SZANIS~1.JPGÚgy tűnik ügyesen lobbiztak Pestszentlőrinc fővárosi képviselői, mert a százmilliárd forintot is meghaladó budapesti forrás elvonások közepette is megvalósulhat néhány kerületi beruházás. A fővárosi Közgyűlés döntése értelmében megújulhat a Béke téri villamos végállomás környezete, megépül a régóta várt Margó Tivadar utcai körforgalom és korszerűsödik a ferihegyi gyorsforgalmi utat keresztező gyalogos felüljáró is.

-Ezek közül minden bizonnyal a leglátványosabb elem a Béke tér átépítése lesz, amely magában foglalja az 50-es villamos végállomásának és a közvetlen környezetének a rendezését is – mondta Szaniszló Sándor fővárosi képviselő, a Városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság elnöke.

A tervek szerint a buszmegállók jóval közelebb kerülnek a villamoshoz, lecsökkentve ezzel az átszálló utasok gyaloglási távolságát, egyúttal lehetőséget nyitva arra, hogy a Béke téren a mainál jóval nagyobb zöldfelületet lehessen kialakítani. Előre láthatóan a munkálatok jövő év második feléig tartanak és csaknem 600 millió forintba kerülnek, de fedezethiány miatt a terveknek ezúttal sem lesz része a kerület korábbi terve, amely a sínek nyomvonalának befüvesítésére vonatkozott.

Szólj hozzá

budapest polgármester szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre