2013. már 04.

Kirughatják sms-ben? Ughy-Kucsák ma dönt róla.

írta: Lmagazin
Kirughatják sms-ben? Ughy-Kucsák ma dönt róla.

Kerület szerte hatalmas port kavart az ügy, amikor 2012. december 31.-én sms-ben rúgta ki egyik munkavállalóját a Városgazda Nonprofit Zrt. Az embertelen módszert a kormánypártok által megszavazott új Munka Törvénykönyve tette lehetővé.

A botrányos ügy kapcsán sok szervezet megmozdult. Több párt és civil szervezet tiltakozott az önkormányzati vállalat eljárása ellen. A kerületi ellenzék interpellálta Ughy Attila polgármesert, országgyűlési képviselőt. Az ellenzék többek között arra volt kíváncsi, hogy Ughy Attila erkölcsösnek tartja-e az eljárást. Kíváncsiak voltak arra is, hogy országgyűlési képviselőként miért szavazta meg a Munka Törvénykönyvét, amely lehetővé tette ezt az embertelen eljárás módot. Ughy Attila válaszait sajnos nem tudtuk meg, mert a polgármester megtagadta a válaszadást. 

A szocialista frakció kezdeményezte a Munka Törvénykönyvének módosítását. A  módosító indítvány törölné a jogszabályból azt a passzust, amely lehetővé teszi ezt a megalázó, személytelen eljárást. A testület ülésén a kormánypárti képviselők leszavazták a módosító indítványt. Az ügy ma folytatódik, amikor is a Parlament plenáris ülése szavaz a módosító javaslatról.

A kerület lakossága egyértelmű jelzést küldött parlamenti képviselőinek azzal kapcsolatban, hogy mi a véleménye arról az embertelen gyakorlatról, hogy valakit sms-ben rúghassanak ki munkahelyéről. Már csak az a kérdés, hogy Ughy Attila és Kucsák László a kerületi polgárok által adott "kötött mandátumnak" eleget tesz-e, vagy folytatják az eddigi gyakorlatot és a pártérdek felülírja az emberek akaratát. A szavazás eredményéről beszámolunk!

 

Szólj hozzá

fidesz ughy attila ughy kucsák lászló attila;ughy attila; kucsák lászló városgazda zrt fidesz-kdnp