2013. már 08.

A kerület jobban teljesít... Muhaha!

írta: Lmagazin
A kerület jobban teljesít... Muhaha!

Fidesz_4.jpgKiábrándító adatokat jelentek meg az elmúlt héten az ország állapotával kapcsolatban. A túl sok adat megnehezíti, hogy az átlag olvasó a mindennapok gyakorlatára fordítsa a kapott eredményeket. Ezért írásunkban a kerület lakosságára bontva mutatjuk be, hogy a hírekben olvasható számok mit jelentenek Pestszentlőrinc - Pestszentimre 100 ezer lakosára vetítve a gyakorlatban. 

 

 

 

Röghöz kötés, felvételi

A hét egyik híre, amely szerint tovább csökkent a felsőoktatásba jelentkezők száma.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy idén a kerületünkben idén 150 diákkal kevesebb jut be az egyetemekre. A szakértők arra is felhívják a figyelmet, hogy három év alatt 50 ezer fővel kevesebb tanuló került az állami felsőoktatásba. Ez a kerületünkre vetítve már 500 fiatalt jelent!

Az felvételi kérdéskörének különös aktualitást ad az a tény is, hogy a parlament jövő héten szavaz arról a kormánypárti alkotmánymódosítási javaslatról, amely az alaptörvényben rögzítené a hallgatók röghöz kötésének lehetőségét. (A javaslat egyik benyújtója Kucsák László, kerületünk fideszes országgyűlési képviselője.)

A KSH szerint is tragikus a helyzet. 

A Központi Statisztikai Hivatal (kormánypárti vezetés) által publikált adatok egy katasztrófa sújtotta ország képét festik. A KSH adatait a kerületre viszonyítva az alábbi képet kapjuk.

15 ezer kerületi lakótársunk nem tudja rendszeresen fűteni a lakását. 

65 ezer lakótársunk nem jut el idén nyaralni.

A kerületi háztartások több, mint fele, 22 ezer otthon halmozott fel lakbér, közös költség vagy rezsi hátralékot.

A kerület lakóinak harmada, 33 ezer ember nem engedhette meg magának, hogy minden második nap húst egyen.

73 ezer lakótársunk nem tud váratlan nagyobb összegű kiadást megfinanszírozni.

59 ezren vélik úgy, hogy idén tovább fog romlani a helyzetük.

5420 állástalan él a kerületben, és további 3430 munkanélküli lakótársunk nem kap semmilyen ellátást.

Az adatok tragikusak. Ha mindehhez hozzárakjuk, hogy a kerületünk álláshalmozó polgármestere Ughy Attila a héten újabb állásokat szerzett csatlósainak nem tartanánk meglepőnek, ha a Fidesz szerint "boldogan és jól élő" lakótársaink már a kerületi önkormányzatot is elfoglalnánk. (Kíváncsian lennénk, hogy a nyugdíjasok hasba rúgásáról elhíresült miniszterelnöki tanácsadó Habony Árpád, és az emberölésért elítélt Fidesz - Security vajon itt is úgy járna el, mint ahogy tegnap a Lendvai utcában?)

Amíg ez kiderül egy dologban biztosak lehetünk. A kerületi önkormányzat narancs-szervilis médiája addig is folytatja a folyamatos siker propagandát. Még ha ehhez egyre többször kell külföldre utazniuk alapanyagért akkor is... Azt is mi fizetjük.

 

Szólj hozzá

fidesz hazugság átverés alkalmatlanság attila;ughy attila;