2013. már 26.

Imrei csatatér

írta: Lmagazin
Imrei csatatér

Pestszentimre központi része egy jó ideje csatatérre emlékezteti a helyieket. Amíg azonban a fejlesztések miatt  érthető a szétdúlt központ, addig nem lehet reális magyarázatot találni, hogy a városrész többi részét miért nem tartja fent a kerületi városüzemeltetés.

imre_1.JPG

Mára gyakorlatilag balesetveszélyessé vált az imrei úthálózat egy jelentős része, ahol a rutinos helyiek 30 km/h sebesség alatt kerülgetik a kátyúkat, hogy minimalizálják a tulajdonukban lévő gépkocsikban keletkező károkat. Azonban nem csak a károk jelentősek, hanem feltűnővé vált a hosszú hetekig kitakarítatlan városrészek látványa is, illetve hogy a Városgazda szinte kisérletet sem tett az úthibák előjelzésére, vagy javítására. Ez korábban elképzelhetetlen volt, de mára mindenki egykedvűen veszi tudomásul az általános trehányságot, nemtörődömséget.

Imre_2.JPG

Az elmúlt években jelentős mennyiségben maradtak el a fenntartási munkák, amely hatására komoly károk érték a kerületi infrastruktúrát és környezeti elemeket. A százszámra kipusztult fák, kiszáradt virágágyak után mostanra könnyű belátni, hogy a jelenlegi városvezetést követő években különös kihívások várják a kerületet, hogy pótolni lehessen a mulasztásokat és orvosolják a szakmai baklövéseket.

Ugyanakkor nem csak a kerületi vezetést terheli felelősség. A fővárosi kezelésű utak legalább – ha nem jobban – olyan elhanyagoltak, mint a kerületiek; kész csoda, hogy ezidáig nem kellett beszámolni komolyabb balesetekről. Csak az emberek türelmének és belátásának köszönhető, hogy nincsen káosz a reggeli órákban, amikor a településrészről a városba igyekvő autósoknak tucatszám kell kerülni az egyenként is nehezen tolerálható kátyúkat és úthibákat.

imre_3.JPG

A pestszentimrei állapotokkal foglalkozó bejegyzésünk végén muszáj szót említenünk a Nemes utca-Kisfaludy utcai kereszteződésben lévő fejlesztési terület állapotáról is. Míg az elmúlt két-három évben többször jelezte a lakosság is, megírtuk mi is, hogy mennyi illegális hulladékot szórnak le a területen, az érintettek végre intézkedtek és betonoszlopokkal és dróthálóval kerítették el a területet. Ez egy pozitív fejlemény volt, azonban arra nehéz magyarázatot találni, hogy az elmúlt hónapokban hogyan fordulhatott elő, hogy a betonoszlopsort valakik teljes egészébe kidöntötték. Az állapotok minden nap megtekinthetőek a város egyik legforgalmasabb területén, azonban a városvezetést láthatóan nem zavarja ez a szégyen.

imre_4.JPG

Szólj hozzá

pestszentimre városgazda alkalmatlanság városüzemeltető péntek tamás városüzemeltetés városgazda zrt