2013. már 30.

Közpénzből vásárolt szlovák krumplit a fideszes városvezetés

írta: Lmagazin
Közpénzből vásárolt szlovák krumplit a fideszes városvezetés

"Az önkormányzat fideszes vezetése tavaly év végén, karácsony közeledtével, a szeretet jegyében krumpliosztást szervezett a kerületi nyugdíjasoknak és nagycsaládosoknak. A kezdeményezés során 10 kilós kiszerelésben, mintegy 140 tonna burgonya került kiosztásra, melyről levélben tájékoztatták az érintetteket.

szlokru.JPG

Mint a testületi ülésen Ughy Attila polgármester válaszából kiderült, a krumpli beszerzésére közel 16 millió forintot költött az önkormányzat. A beszállító kiválasztására nem kellett közbeszerzést kiírni, mert az Orbán kormányzat alatt életbe léptetett új közbeszerzési szabályok szerint az említett 16 millió ft összeg esetében nem kell közbeszerzést lefolytatni, elég három ajánlatot bekérni tetszőleges beszállítótól. Az eljárás szabályossága ellenére a vesztes árajánlatok bemutatását megtagadta a polgármester, pedig az ellenzék ezt interpellációban kérte.

Mindezek fényében óriási szerencsének mondható, hogy a beszerzést egy kerületi cég, a Brachot Hungary Kft nyerte, amely két magánszemély, Chladek Tibor és Havasi Zoltán tulajdonában van. Chladek Tibor, a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinetjének vezetője, míg Havasi Zoltán a Testületi, Ügyrendi és Koordinációs Bizottság Fidesz-KDNP által delegált külső bizottsági tagja, valamint a Fidelitas XVIII. kerületi csoport elnöke.

Annak ellenére, hogy a burgonyaosztás idejében egy kilogramm burgonya kiskereskedelmi ára a Havanna-piacon 90 ft/kg volt, a fidesz-közeli politikusoktól 105 ft/kg áron szerezte be az önkormányzat a 140 tonna krumplit.

A közpénzből finanszírozott “jótékonykodási akció” sikerén csak apró szépséghibát ejtett a tény, hogy a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinetjének vezetője részben szlovák krumplit vásárolt és osztott szét az adófizetők által befizetett adóból."

forrás: Lőrinci Magazin

Kedvenc fidelitasos bejegyzésünk Chladek munkásságáról: "Chladek Tibor a magyar mezőgazdaság és vidékfejlesztés EU-csatlakozást követő helyzetéről tartott angol nyelvű előadást, különös tekintettel a magyarországi élelmiszer-kereskedelem kihívásaira, a magyar termékek piaci helyzetére. A Fidelitas kabinetvezetője ismertette a Nemzeti Ügyek Kormányának a magyar vidéket érintő főbb intézkedéseit, így például a Nemzeti Földalap által biztosított pályázati lehetőségeket és a tanyafejlesztési programot is. "

forrás: http://fidelitas.hu/cikk/fidelitasos_szakmai_program_a_robert_schuman_intezet_nemzetkozi_kepzesen

Szólj hozzá

fidesz fidelitas átverés chladek tibor pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila; fidesz-kdnp