2013. ápr 15.

8 milliós megrendelés a sógornak.

írta: Lmagazin
8 milliós megrendelés a sógornak.

talicskapénz2.jpgCsomó Tamás Fidesz - KDNP-s alpolgármester sógora 8 millió forintos megbízást kapott az önkormányzattól.

A Havanna lakótelepen található Kondor Béla Közösségi Ház szellőző rendszerét újította fel a Mechaterm Kft., amelynek tulajdonosa és ügyvezető igazgatója Csomó Tamás, kerületünk szociális ügyekért felelős alpolgármesterének sógora.

Az ügy több szempontból is pikáns. Egyrészt 2010-ben a Havanna lakótelep integrált szociális rehabilitációja során uniós pénzből felújították a művelődési házat. Másrészt a 8 milliós megbízást közbeszerzési eljárás nélkül nélkül kapta kapta meg a politikus sógorának tulajdonában álló Kft, amely 2010. áprilisában alakult mindösszesen 500 ezer forintos törzstőkével.

A Lőrinci Magazinnak nyilatkozó szakértők a szerződéssel kapcsolatban több fontos részletre is figyelmeztettek. Egyrészt a Kft. a Veszprém megyei Várpalotán működik. Másrészt az önkormányzattól 2012-ben a munkáért kapott több, mint 8 millió forint lényegesen maghaladja a cég teljes 2011-es árbevételét. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a Kft. főtevékenysége víz, -gáz fűtés és légkondícionáló szerelés és jelenleg sincs honlapja.

Ennek kapcsán a lap több, a munkálatokban ellenőrzésében érintettet szereplőtől is magyarázatot kért azzal kapcsolatban, hogy honlap híján vajon, hogy találtak rá az érintett vállalkozásra, ás miért a Mechaterm Kft.-t bízták meg a felújítás elvégzésével. A válasz minden esetben az volt, hogy a vállalkozó kiválasztása “felsőbb utasításra” történt.

 

Szólj hozzá

lenyúlás csomó tamás sógor fidesz-kdnp