2013. ápr 17.

Ez a kerület többet érdemel

írta: Lmagazin
Ez a kerület többet érdemel


Ezúttal egy olvasónk levelét közöljük. Tesszük ezt azért, mert az önkormányzati Városkép újság szerkesztőségének ordító hibáira hívja fel a figyelmet. Tanulságos! Érdemes elolvasni!

Nem szokásom újságokat minősíteni, de a most postaládákba került Városkép kerületi újság kiverte nálam a biztosítékot.

Tele van hibával, pontatlansággal, elhallgatással, és sok érthetetlen anyaggal.

Meggyőződésem, hogy a kerület lakossága többet érdemel, különösen, ha figyelembe vesszük a kiadására fordított közpénzek nagyságát, és azt az aprócska hírt, hogy az újságírók és fotósok egy idősebb általános iskolai tanárnő bérének háromszorosáért dolgoznak havonta, gondolom nem napi nyolc órában.

Ez az újság lassan csak krumpli-pucolásra megfelelő, arra is csak azért, mert a papír előállításába nincs beleszólása Ughy Attilának, ellentétben a főszerkesztő személyének kiválasztásával.

 

Vegyük sorba:

14. oldal, futóverseny. Már rég megrendezésre került április 13.-án, miközben a lap terjesztése 15.-én kezdődött. Előre tudható volt a rendezvény, két héttel korábbi számba kellett volna betenni.

5. oldal Csapadékvíz képaláírás: A várhatóan az idén megkezdődő csatornázás remélhetőleg végleg megoldja a csapadékvíz elvezetést. Teljesen hibás. Mindenki tudja, csak az újságíró nem, hogy a csatornahálózatba tilos csapadékvizet bevezetni. Tehát a problémát sem oldhatja meg. Félrevezető írás. Ugyanakkor nem foglalkozik a cikk a azzal a kérdéssel: miért nem építette ki a kerület vezetése az elmúlt három évben a szükséges csapadékvíz-elvezető rendszer, a Gyáli –patak kibővítésével egyidejűleg.

3. oldal Okmányiroda. Kicsit kaotikusan sikerült leírni az Okmányiroda ügyfélfogadási rendjét. A cikk alapján a hivatalvezető elmondása szerint vannak új időpontok, és ott nem utal arra amire a táblázat: csak előzetes foglalás alapján. Most melyik az igaz ?

Címlap Van hely az elsősöknek sugallja a cím. De ez nem igaz. Lehet, hogy lesz hely szeptemberre. De most nincs. Legalább is így nyilatkozott  az RTL híradóban a kerületi oktatásért felelős vezető (Homány András). Kimaradt a cikkből, hogy a kerület fideszes vezetése két iskolát is átadott az egyházaknak, amely kapacitás most nagyon is jól jönne.

7. oldal Testületi ülés döntései. Ennek az oldalnak a feladata lenne a lakosság tájékoztatás a számára fontos döntésekről.

Az újságíró attól különbözik a kódexmásolótól, hogy Ctrl-C, Ctrl-V billentyűk használatával beemeli az újságba a hivatalos jegyzőkönyv anyagát, hanem azt érthető formában közzéteszi. Tudom ez egy kicsit több munka, de így nem csak egy-egy helyrajzi szám jelenne meg például, hanem utca, házszám, épület funkciója, stb…

A cikket végigolvasva talán Ön is egyetért a címmel: Ez a kerület többet érdemel.

Szólj hozzá

átverés városkép alkalmatlanság attila;ughy attila; sütő nagy zsolt