2013. ápr 30.

Ughy és Kucsák a kerületi dohánybotrány mögött?

írta: Lmagazin
Ughy és Kucsák a kerületi dohánybotrány mögött?

get_item.jpgA kerület vezetését is elérheti a dohánykoncessziók körüli országossá tagadt botrány. Az elmúlt napokban kiderült, hogy nyertesek között található Chladek Tibor, a kerületi Fidelitas egyik vezetője. A hírek szerint a nyertesekről a kerület vezetése dönthetett.

A origo.hu értesülései szerint "lehetőség szerint fideszesek nyerjenek, jobbikosok és MSZP-sek pedig semmiképpen ne" - ezt az ukázt kapták szóban  Rogán Antal és Lázár János embereitől a Fidesz választókerületi vezetői, akik a dohánykoncessziós pályázatban javaslatokat tehettek. Kerületünkben a választókerületi elnöki posztot Kucsák László tölti be

Chladek, az örök nyertes.

A kerületi nyertesek listáját áttekintve több érdekes névre bukkanhatunk. Elsőként Chladek Tiboron akad meg a szemünk. Az ifjú fideszes politikus legutóbb azzal adott hírt magáról, hogy a tulajdonában álló cégtől vásárolta az önkormányzat a karácsonykor kiosztásra került krumplit. Ezúttal a trafik pályázaton kedvezett neki a szerencse. 

Fortuna tudta, kiket kedveljen.

A listát tovább olvasva Ertinger Tiborné nevén akad meg a szemünk. Neve ismerősen cseng. Talán nem véletlenül, hiszen fia Tibor, a kerületi Fidelitas alelnöke

 

 

 

Újabb leleplezés, ezúttal a Fideszből.

A trafik botrány kapcsán a szokásos kommunikációs forgatókönyvét húzta elő a Fidesz - a másik a nonverbális Habony-módszer. Hazugságnak nevezték azokat a híreket, amelyek szerint a kormánypárt helyi vezetői döntöttek a trafikpályázatok eredményéről. A hazugságról ezúttal Hadházy Ákos, a nagyobbik kormánypárt szekszárdi képviselője rántotta le a leplet, aki arról beszélt a HVG-nek, hogy a tolnai megyeszékhelyen a polgármester a trafikpályázatok listájával érkezett a frakció ülésre, hogy a képviselők véleményezzék azokat. A történtek fényében lehet hatásosabb volna a hasba rúgás....

Van az a pénz: 60 milliárdos biznisz a haveroknak

A kormánypárt a jelek szerint nem állt meg a lejtőn. A pályázatok eredményhirdetését követően Lázár János javaslatára a korábbi átlagosan 3 százalékos haszonkulcsot 10 százalékra emelik. Az index témában megjelent összefoglaló írásából megtudhatjuk, hogy Magyarországon évente 400 milliárd forintot költünk dohány termékekre. Ebből mintegy 60 milliárd forintot azon kereskedők tiszta bevétele, akiknek kedvezett a fideszes-Fortuna. Erre mondja a közmondás: "van az a pénz amiért korpás a hajam".

Közel 50 családot tettek tönkre.

A hírekben eddig még nem nagyon esett szó azokról, akik a pályázat eredményhirdetését követően elveszítik megélhetésüket. Szerkesztőségünket már több kerületi vállalkozó kereste meg, akik arról számoltak be, hogy a botrányos döntés eredményeként kénytelenek lesznek bezárni üzletüket. Elmondásuk szerint kerület szerte több, mint 50 család veszíti el a megélhetését.

Az adatokat is eltüntetik

Még tovább a lejtőn. A csillapodni nem akaró országos botrány már odáig dagadt, hogy mind többen a pályázati döntések dokumentumaiba szeretnének betekinteni. Kétségbeesésében a kormánypártok arra jutottak, hogy az Országgyűlés rendkívüli eljárásban ma dönt arról a fideszes javaslatról, amely lehetetlenné teszi, hogy a trafik botrány kapcsán bárki betekintsen az iratokba. A Nemzeti Együttműködés Rendszere ma ismét bizonyságát adja: csak sajátjaival hajlandó együttműködni. A legújabb törvénymódosítás után kizárólag fekete öves fidesznyikek vezette hivataloknak kell majd adatokat szolgáltatni a közpénz-felhasználásról.

Találós kérdés.

A végére nem maradt más, mint egy kérdés (az eddigi gyakorlat alapján az sajnos nem kérdés, hogy Ughy és Kucsák megszavazzák a nyílvánosság korlátozásáról szóló javaslatot). 

Ughy Attilának és Kucsák Lászlónak a kerületi trafik botrány kapcsán van-e mondanivalójuk?

Szólj hozzá

fidesz hazugság korrupció átverés trafik dohány felelőtlenség ughy chladek tibor kucsák lászló attila;ughy attila; kucsák lászló dohány mutyi ertinger tibor