2013. máj 10.

Hangfelvételen a trafikmutyi

írta: Lmagazin
Hangfelvételen a trafikmutyi

Bejegyzés alcíme...

kucsák kéz.jpgNem mondott igazat a szekszárdi polgármester, amikor letagadta a trafikmutyit: a hvg birtokába került felvétel szerint valóban volt egyeztetés a helyi fideszesekkel, amelyen egyenként vették végig, ki ismeri a dohányboltra pályázókat. Horváth Istvánt az sem zavarta, hogy az egyik helyi képviselő maga is pályázott, mert szerinte az volt a lényeg, hogy "elkötelezett jobboldalinak kell lenni".

A felvétel alapján a polgármester hozta fel a trafikok ügyét, majd egyenként, nevek és utcák alapján mentek végig a listán. Horváth azt kérdezte, hogy az adott utca melyik önkormányzati képviselő körzetéhez tartozik, és ő ismeri-e az ott lakó pályázót. „Van neked valaki jelentkeződ?” – kérdezte a polgármester az egyik önkormányzati képviselőtől, mire ő visszakérdezett, hogy el tudja-e intézni, ha nem Szekszárdon, hanem egy közeli településen lenne egy ismerős. Horváth magabiztosan válaszolt: „én mindent tudok”, majd ismertette a cikkünk elején már idézett feltételt. Amikor a képviselő megnyugtatta, hogy a jelöltjei „rendesek”, Horváth csak annyit mondott: „jó, utánanézek”. A trafikpályázat nyerteseinek listáján valóban szerepel az adott településen az adott név.

A XVIII. kerületi trafik pályázat győzteseinek listáját végig nézve nem mehetett ez nagyon másként Pestszentlőrincen sem, ahol a fidesz választókerületi elnöke Kucsák László, aki egyszemélyben országgyűlési képviselő és a helyi oktatást felügyelő alpolgármester.

A kerületben sorra nyertek olyanok is dohánybolt nyitási engedélyt, akik nem rendelkeznek sem üzlethelyiséggel, sem boltvezetési tapasztalattal, közülük szinte mindenki fidesz párttag, a helyi vezetők régi barátja, vagy a kormánypárt bőkezű pénzügyi támogatója. Ez utóbbi körbe tartozik Kucsák László 2010-es választási kampányának legnagyobb támogatója is, aki nem kevesebb, mint tíz trafik működtetésére nyert koncessziót, miközben XII. kerületi lakosként lényegében nincs helyi kötődése.

Egy országos felmérés szerint a trafik botrány lett a Fidesz leginkább védhetetlen ügye, amelyet az elkötelezett kormánypárti szavazók nagytöbbsége is korrupció gyanúsnak talál.

Szólj hozzá

fidesz korrupció trafik kampánypénz xviii kucsák lászló