2013. máj 22.

Újabb félmillió Csomó Tamás rokonságának. Havonta!

írta: Lmagazin
Újabb félmillió Csomó Tamás rokonságának. Havonta!

talicskapénz2.jpg

Tovább gyűrűzik a kerületi fideszes színekbe bújt KDNP-s alpolgármesteréhez köthető, korrupciógyanús botrány. Ezúttal a csepeli (szintén fideszes) önkormányzat cége érezte úgy, hogy Csomó Tamás KDNP-s alpolgármester sógorának várpalotai cégét kell megbíznia tanácsadással.

Havi félmillió forintért ad tanácsokat Csomó Tamás sógora a csepeli önkormányzat vagyonkezelő cégének, a CSEVAK Zrt.-nek, annak ellenére, hogy a lapunk birtokába jutott szerződés értelmében az önkormányzat cégének kötelessége a saját feladatkörébe tartozó beruházásokkal kapcsolatos tanácsadói feladatokat magának ellátni.  

A várpalotai székhelyű Mechaterm Kft., amely néhány hete a nyolcmilliós lepacsizott lőrinci megrendeléssel vált hírhedtté, nem véletlenül jutott megrendeléshez Csepelen. Az ottani cég vezérigazgatója, és egyben a szerződés aláírója ugyanis az a Werner Péter, aki kerületünkben a Városgazda Nonprofit Zrt igazgatósági elnöki székét is betölti. Wermer Péter pedig Ughy Attila belső embere. Kerületünk polgármestere legutóbb újabb, ezúttal a fővárosi önkormányzathoz köthető kifizető állást szerzett álláshalmozó cimborájának.

Nem nehéz elképzelni, hogy Csomónak csak át kellett sétálnia a polgármesterhez, hogy a retyerutyának újabb zsíros megrendelést mutyizzon le. Mint arról előző számunkban már beszámoltunk, Csomó a kerületi képviselő testület ülésén árulta el, hogy beleavatkozott a Havanna lakótelep fejlesztésének közbeszerzéseibe. Ezt követően derült ki, hogy sógorának cége 8 millió forintért újította fel a Kondor Béla Művelődési Ház szellőző rendszerét, amely egyébként még nem volt két éves a munkák idején.

Az újabb botrány kapcsán feljelentést tesz a Csepeli MSZP, ugyanis az Államháztartásról szóló törvény kifejezetten tiltja, hogy állami cégek, önkormányzatok olyan feladatra szerződtessenek alvállalkozót, amely törvény szerint az alapfeladatuk.

Ha jól számolunk, a Csomó família csak ebből a két buliból (és még mennyiről nem tudunk!) mintegy 11 millió forintot tehet zsebre. A rossznyelvek szerint nem csoda, ha az ütött kopott, rozsdás Wartburgból hirtelen csillogó nyugati autócsoda lett Csomóék garázsában. Mi mindenesetre kíváncsiak lennénk a kerületi vezetés, de elsősorban Csomó Tamás és Ughy Attila álláspontjára az üggyel kapcsolatban.

 

Szólj hozzá

átverés ughy attila csomó tamás városgazda werner péter városgazda zrt csevak zrt