2013. máj 30.

Megszüntetik a 93-as buszt?

írta: Lmagazin
Megszüntetik a 93-as buszt?

Bejegyzés alcíme...

93 busz.jpgKellemetlen meglepetésként érte az utasokat a BKK közelmúltban meghozott döntése, amellyel egyik napról a másikra lerövidítették a 93-as busz útvonalát. Az intézkedés főleg azoknak okoz bosszúságot, akik eddig a Fedezék utca és a Ferihegyi vasútállomás közötti szakaszon közlekedtek a 93-assal, mivel a sebtében eldöntött változások miatt nekik mostantól át kell szállni a sokkal zsúfoltabb 200 E járatra, ha el szeretnének jutni a kerületi intézményekhez. Az utasok helyzetét tovább rontja, hogy a buszok később is indulnak, az utolsó járatok pedig minden nap egységesen Kőbánya-Kispest metró állomásról 20:55-kor, a Fedezék utcától pedig 20:23-kor kezdik meg az utolsó útjukat.

A tiltakozó lakosok aláírás gyűjtésbe is kezdtek, amelyet eljuttattak a döntésből szintén kihagyott városházi illetékeseknek. A BKK honlapjának tájékoztatása szerint a járat kurtítását azért rendelték el, mert szerintük kevesen használták a buszt és forrást kellett találni a ferihegyi reptéri járatok sűrítésére.

Szaniszló Sándor, szocialista képviselő a Fővárosi közgyűlésen szóvá tette a Budapesti Közlekedési Központ eljárását, tolmácsolva az érintettek kérését a 93-as buszjárat haladéktalan visszaállítására.  A képviselő elmondása szerint a BKK vezérigazgató- helyettesétől ígéretet kapott arra, hogy július 1-ig érdemben megvizsgálják, van-e lehetőségük visszatérni az eredeti útvonalhoz. Szaniszló Sándor szerint, akkor lesz biztosan sikeres a lobbizás, ha a polgármesteri hivatal vezetői is hivatalos formában kiállnak az ügy mellett.

A BKK honlapja szerint úgy tűnik további tervek is vannak a 93-as járattal kapcsolatban: állítólag a lakosság kéri, hogy szüntessék meg és a helyét vegye át a szemere telepi 183-as buszjárat. 

Szólj hozzá

polgármester szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre 93-as busz