2013. máj 31.

Súlyos vereség hazai pályán.

írta: Lmagazin
Súlyos vereség hazai pályán.

dr tóth.jpgMegalázó vereséget szenvedett az önkormányzat cége. Saját székházának társasházát is elveszítette az Városgazda Nonprofit Zrt. tulajdonában álló TH 18. Kft.

2013. május 29-én szerdán tartotta szokásos beszámoló közgyűlését az Üllői út 423. szám alatt található társasház tulajdonosi közössége. Már a közgyűlés összehívása és megtartása sem sikerült probléma mentesen. Ennek oka, hogy a 17:00 órára  szabályosan összehívott közgyűlést, a társasházkezelő cég 15 óra 46 perckor e-mailben lemondta. (Jogászok egybehangzó véleménye szerint ez a lépés törvénytelen volt.) A lakók ennek ellenére megjelentek a közgyűlés helyszínén, a cég Kondor Béla sétányon található telephelyén. Legnagyobb meglepetésükre itt a kezelő arról tájékoztatta őket, hogy a cég ügyvezető igazgatója, dr. Tóth - Tibor József megtiltotta, hogy a közgyűlést, az eredeti meghívóban szereplő helyszínen megtartsák. Ennek hatására kisebb szóváltás alakult ki a lakók és a kezelő között, amelynek eredménye az lett, hogy a lakók élve a jogszabályban biztosított lehetőségekkel mégis a közgyűlés megtartása mellett döntöttek. A hír hatására előkerült dr. Tóth - Tibor József is, akit a közgyűlés megválasztott levezető elnöknek. 

Az események innentől érdekes irányt vettek. A lakókból megválasztott számvizsgáló bizottság beszámolójának elfogadását követően a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy szavaznak a társasház kezelő cég, a TH 18. Kft. azonnali elbocsátásáról. Ennek oka többek között az volt, hogy a cég több ponton megsértette a kezelésre vonatkozó szerződéses kötelmeit. (Információink szerint a helyszínen szóban felajánlották dr. Tóthnak, hogy önként mondjon le, elkerülve így a megszégyenülést. A lehetőséggel azonban nem élt dr. Tóth). A javaslatot a tulajdonosok többsége támogatta, így a TH 18. Kft. anyacégének, a Városgazda Nonprofit Zrt.-nek is helyet adó Üllői út 423-as számú társasház kezelési feladatait a jövőben már nem a dr. Tóth által vezetett cég látja el. 

Folyamatos botrányok.

A cég működését az elmúlt két évben folyamatos botrányok jellemzik. Szerkesztőségünk is több alkalommal számolt be arról, hogy kikapcsolták a villanyt a cég által kezelt Csontváry utcai ingatlanban. A társasházkezelő körüli botrányokkal több országos sajtótermék, így a HVG is foglalkozott. A Th. 18 az elmúlt két évben a botrányok hatására elveszítette kezelt betéteinek több, mint felét. Többek között ennek is köszönhető, hogy a társaság folyamatosan milliós veszteségeket termel. A cég 2012. évi beszámolójából tudjuk, hogy tavaly több, mint 6 millió forint veszteséget könyvelt el a társaság. A Városgazda Nonprofit Zrt. beszámolójában a cég veszteségét átszervezéssel indokolták.

th beszámoló.JPG

A bizalom töretlen. 

A nyilvánvaló alkalmatlanság és a milliós veszteségek ellenére dr. Tóth - Tibor József még mindig élvezi a városvezetés, és a Fidesz - KDNP frakció támogatását.

 

Szólj hozzá

átverés városgazda alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre pestszentlőrinc pestszentimre; tóth tibor józsef városgazda zrt HVG th18kft csontváry 30 38