2013. jún 04.

Döbbenet: kisajátíthatja a magánszemélyek ingatlanát a képviselő!

írta: Lmagazin
Döbbenet: kisajátíthatja a magánszemélyek ingatlanát a képviselő!

kucsák kéz.jpgA  jövőben akkor is kisajátíthatják a lakásunkat, házunkat, telkünket, ha megtetszik egy országgyűlési képviselőnek vagy valamelyik közjogi méltóságnak. Megeshet, hogy azért kell költözködnünk, mert a hajlékunkat lakásnak vagy irodának szeretné egy politikus vagy a házelnök, esetleg a legfőbb ügyész.

A fideszes György István által benyújtott, nagy felháborodást kiváltó  törvénymódosítási javaslat szerint mindez lehetségessé válik. Ingatlant  eddig is sokféle indokkal sajátíthatott ki fizetség ellenében az állam  vagy a helyi önkormányzat. Ezek között szerepel honvédelmi,  természetvédelmi vagy bányászati cél éppúgy, mint településrendezés,  intézmények elhelyezése. Ám ha a parlament elfogadja, úgy a jövőben ez  olyan indokkal is megtörténhet, mint „az országgyűlési képviselők,  valamint az Alaptörvényben meghatározott, az Országgyűlés által  választott közjogi megbízatást betöltő személyek és hivataluk  elhelyezése" - írja a Blikk.
A törvényjavaslat tehát - kiemelt fontosságára  tekintettel - külön   kisajátítási célként nevesíti a közjogi megbízatást  betöltő személyek elhelyezéséhez szükséges létesítmények érdekében  történő kisajátítási   célt. A kisajátításnál fontos tudni, hogy azért cserébe jár valamilyen kártalanítás.

Szerkesztőségünknek arról nincs tudomása, hogy Pestszentlőrinc újrázásra készülő fideszes országgyűlési képviselőjének, Kucsák Lászlónak (képünkön) áll-e szándékában a jövőben a hivatala elősegítése érdekében magán ingatlant kisajátítani, affelől viszont nincs kétségünk, hogy akárcsak eddig a legképtelenebb törvényjavaslatot is megszavazza az Országgyűlésben.

Szólj hozzá

fidesz kisajátítás alkalmatlanság xviii kucsák lászló