2013. jún 17.

Életveszélyes játszóeszközök a Szivárvány óvodában

írta: Lmagazin
Életveszélyes játszóeszközök a Szivárvány óvodában

szivárvány óvoda.jpgGyermekeik testi épsége miatt aggódnak a lakatos lakótelepi Szivárvány óvodába járó csemeték szülei. Tavasszal a Városgazda ZRt. munkatársai átnézték az intézmény udvarát. A szemle során kiderült, hogy szinte túlélő show a gyermekek számára az udvari eszközök használata, így ezeket átmenetileg lekerítették. Az egyik szülő jó viszonyt ápol Kucsák László alpolgármesterrel, aki a jelen lévő egyik óvónő szerint fűt-fát ígért a veszélyes eszközök lecserélésében, ám hónapok óta nem történt semmi. Pontosabban valaki biztatásként homokot vitetett ki az udvarra, mert az olcsó. A gyerekek kerülgetik az életveszélyes, elkerített játékokat, ráadásul jön a nyári szünet, amikor összevont csoportokban felügyelnek az udvaron a kicsikre.

Az óvodavezető Horváthné Kapocsi Anikó kétségbeesetten próbálja lebeszélni a méltatlankodó szülőket arról, hogy petícióban kérelmezzék a polgármesteri hivatal intézkedését, mert attól tart, hogy a fideszes vezetés rajta fogja számon kérni a rossz szülői hangulatot. Horváthnét korábban gyakran érte az a vád, hogy kifejezetten jó viszonyban volt a szocialista elődökkel így érthető, ha a jelenlegi hatalom gyanakodva szemléli, hogyan kezeli a mostani konfliktust.

Mivel az ügyben továbbra sincs haladás, június elején összehívták a szülőket megkérve őket arra, hogy aki teheti szeptemberig ne vigye a gyerekeket óvodába, mert az óvónők többsége ilyenkor megy szabadságra, az összevont csoportokban pedig kevesebb figyelem jut az ovisokra, így az életveszélyes udvaron könnyebben fordulhat elő baleset.

Szólj hozzá

alkalmatlanság xviii pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló szivárvány óvoda