2013. jún 18.

Elmaradhat a bizonyítvány osztás.

írta: Lmagazin
Elmaradhat a bizonyítvány osztás.

bizonyitvany.jpgTöbb kerületi iskolában maradhat el, vagy csúszhat az év végi bizonyítványok osztása. Ennek oka, hogy az iskolák egy részében elfogyott a bizonyítványok nyomtatásához használt nyomtatókból a festék, és a fenntartónak nincs pénze újabbak beszerzésére.

Megdöbbentő hírt kapott szerkesztőségünk. Több kerületi iskolában lehetetlenült el a gyermekek év végi bizonyítványainak nyomtatása. Ennek oka, hogy az iskolában kifogyott a nyomtatókból a patron. A festékkazetták beszerzése a Klebersberg Intzéményfenntartó Központ feladata, azonban sok egyéb mellett, az állami intézetnek erre sincs pénze. Információink szerint több kerületi iskola esetében nincs mód a festékkazetták beszerzésére, így könnyen előfordulhat, hogy több iskolában elmarad a bizonyítványok kiosztása.  A hozzánk eljutott jelzések szerint a kerületi pedagógusok minden követ megmozgatnak annak érdekében, hogy a gyermekeket és szüleiket ne érje hátrány a rendszer működésképtelensége miatt. Az ügy pikantériája, hogy Hoffman Rózsa pár nappal ezelőtt a valóságot teljes mértékben figyelmen kívül hagyva nevezte a sikertörténetnek a közoktatás átszervezését.

Mint ismeretes, 2012-ben a szakmai, szülői szervezetek és az ellenzék egyöntetű tiltakozása ellenére a kormánypártok áterőszakolták azt a jogszabályt, amelynek eredményeként az általános iskolák fenntartása az önkormányzatoktól, az államhoz került. A szakértők már akkor figyelmeztettek arra, hogy az iskolák kettős irányítása a gyakorlatban működésképtelenné teszi majd a közoktatást. A figyelmeztetéseket nem hallotta meg két fideszes országgyűlési képviselőnk Ughy Attila és Kucsák László (aki egyben pedagógus, volt iskolaigazgató) és megszavazta a törvényt.

Szólj hozzá

átverés bizonyítvány alkalmatlanság kucsák lászló attila;ughy attila; kucsák lászló