2013. jún 25.

Újabb mutyit készít elő Ughy Attila.

írta: Lmagazin
Újabb mutyit készít elő Ughy Attila.

A jelek szerint újabb mutyira készül a városvezetés. Ughy Attila, kerületünk polgármestere volt a kezdeményezője annak a jogszabály módosításnak, amely a kis értékű közbeszerzéseknél korlátozza a nyilvánosságot. Az újabb lenyúlásokat előkészítő törvényt Kucsák László is megszavazta.

Alig pár hete, hogy kiderült. Kerületünk KDNP-s alpolgármesterének Csomó Tamásnak sógora egy meghívásos eljáráson nyert frissen alapított cégével 8 millió forintos megrendelést az önkormányzattól. Azóta az is köztudottá vált, hogy a várpalotai Mechaterm Kft. nem csak a Kondor Béla Közösségi ház szellőző rendszerét újította fel, hanem azóta is folyamatos tanácsadói feladatokat lát el a Városgazda Nonprofit Zrt.-nél, valamint a csepeli önkormányzat cégnél, a CSEVAK ZRt.-nél. Jellemző módon a felmerült vádakat az önkormányzati média elhallgatja, és Csomó Tamás még mindig a helyén van. Azóta lassan nem telik el hét, hogy ne derülne fény újabb a fideszes haverok és rokonoknak átjátszott mutyi szerződésről, fideszes pénzszivattyúra.

Ughynak ez sem elég.

ughy.JPGA kerületet felkavaró botrány után egyenesen arcpirító, hogy pont a botrányokban leginkább érintett kerület polgármestere, Ughy Attila kezdeményezte, hogy a 25 millió forintnál kisebb árubeszerzés, illetve a 150 millió forintnál kisebb építési beruházásoknál korlátozzák a nyilvánosságot.

A jogszabály vitája során Ughy Attila fideszes képviselő javaslata alapján kivették azt a pontot, amely a 25 millió forintnál alacsonyabb összegűre becsült árubeszerzés vagy szolgáltatás vásárlásakor, valamint 150 millió forint alatti építkezések esetében biztosította volna a nagyobb átláthatóságot. Az eredeti kormányzati terv szerint ezeknél az ajánlatkérőnek a felhívás főbb adatait kötelezően közzé kellett volna tennie a saját vagy a Közbeszerzési Hatóság honlapján. Ehelyett ezután is az a gyakorlat marad, hogy az eljárás megindításához semmilyen hirdetményre nem lesz szükség, ahhoz elég lesz – az ajánlatkérő által kiválasztott – legalább három gazdasági szereplőnek írásban felhívást küldeni.

Százmilliárdokról van szó.

Ha valaki azt gondolná, hogy Ughy csak a saját haverjainak ágyazta meg a terepet a módosítással téved. A Közbeszerzési Hatóság 2012. évről készített összefoglalója szerint a nemzeti eljárásrendben a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások során – beleértve a három ajánlattevős pályázatokat is – 104,32 milliárd forintról döntöttek, amely a közbeszerzések révén elköltött pénzek közel 34 százaléka volt.

Kucsák is megszavazta.

kucsák kéz_1.jpgA közbeszerzési törvény módosítása 251 igen szavazatot kapott a Parlamentben. A mutyik eltitkolását lehetővé tevő jogszabályt támogató képviselők listáját áttekintve megtaláljuk kerületünk másik fideszes országgyűlési képviselőjét, Kucsák Lászlót is. A mostanában leginkább előadó művészi tehetségét megvillantó, a kerületi fideszes választókerületi elnöki posztját betöltő Kucsák Lászlónak a jelek szerint esze ágába sem áll  véget vetni a kerületet elsorvasztó fideszes botrányoknak. Az elmúlt időszakban a krumpli beszerzési botránytól a kerületi trafik mutyin át Csomó Tamásig bezárólag egyszer sem emelte fel a hangját. 

Nyilvánosan hugyoznak vizelnek a medencébe.

A szerkesztőségünknek nyilatkozó ismert kerületi vállalkozó már semmin nem csodálkozik. Mint elmondta, korábban Ughy Attila minden megígért a kerületi vállalkozóknak. Az ígéretekből azonban nem lett semmi.  Állítása szerint a kerületi vállalkozók minden alkalommal megbotránkozva olvassák azokat a konkrétumok nélküli önkormányzati híradásokat, amelyek a helyi vállalkozók támogatásáról szólnak. Mint mondta, munka kevés van, és azt is a haverok és Simicska Lajos viszik. Már az ősszel kezdődő kerületi csatorna beruházás kapcsán is Simicska Lajos cégeiről suttognak a kerületben. A mostani törvénymódosítást úgy kommentálta, ezek a fiúk már a látszatra is tesznek. Nyilvánosan hugyoznak a medencébe. 

Ha már medence, akkor stilszerűen:

Szólj hozzá

fidesz átverés közbeszerzés mutyi csomó tamás attila;ughy attila; kucsák lászló városgazda zrt MUTYI LUFI