2013. júl 01.

Megnyíltak a fideszes trafikok.

írta: Lmagazin
Megnyíltak a fideszes trafikok.

nemzeti mutyibolt.jpg

Július elsejével kerületünkben is megnyíltak a Fidesz-kormány korrupciójának jelképévé vált trafikok. A városvezetés az ügyben annak ellenére hallgat, hogy Pestszentlőrincen és Pestszentimrén is több ismert fideszes nyert koncessziót.

Kerület szerte közismert, hogy Ughy Attila bizalmasa, a Fidesz-KDNP 2010-es önkormányzati képviselőjelöltje Chladek Tibor is a kerületi trafik nyertesek között van. Hasonlóan kedvezett Fortuna, a kormánypárt kerületi ifjúsági szervezetének alelnökének is. Több trafik koncesszióhoz jutott kerületünkben a közismerten fideszes kötődésű Tabán Trafik Kft. is. 

Ughy és Kucsák, és a helyi média hallgat.

Az egész országot felkavarta a hír, amikor  egy szekszárdi fideszes politikus a HVG-nek nyilatkozva elmondta, hogy a Fidesz helyi frakciói a polgármesterek és a választókerületi elnökök vezetésével döntöttek a trafik koncessziók sorsáról. Az ügy kirobbanását követően több kerületi vállalkozó, és a helyi ellenzék is válaszokat követelt Kucsák Lászlótól és Ughy Attilától azzal kapcsolatban, hogy vajon véletlen-e, hogy a 18. kerületben is elsősorban a Fideszhez köthető személyek szereztek busás jövedelemmel járó koncessziót. Az ügyben a fideszes politikusok és az önkormányzati pénzből fenntartott helyi média is hallgatásba burkolódzott. 

Százezrek a haveroknak.

Kucsák László és Ughy Attila a botrányos ügyben kerülete a nyilvánosságot, ugyanakkor szemérmetlen módon szavazatukkal támogatták azt a törvénymódosítást, amelynek eredményeként utólag, visszamenőlegesen 10%-ra emelték a dohánytermékek árrését. Ezzel a lépéssel havi több százezer forintos extra profithoz juttatták haverjaikat.

A kerületi Fidesz kiszorítja a helyi vállalkozókat.

Minden jel szerint a kerületi Fidesz-KDNP összezárt a trafik mutyis haverokkal. Erre utal, hogy a  Képviselő-testület júniusi ülésén a kerületi MSZP frakció előterjesztést nyújtott be, amelyben többek között javaslatot tett arra, hogy más településekhez hasonlóan Pestszentlőrinc - Pestszentimre Önkormányzata is kezdeményezze a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt-nél, hogy az bővítse a nyertesek körét, és adja meg a lehetőséget arra, hogy a korábbi trafikosok is árulhassanak dohányterméket. Az ellenzék javaslatát a Fidesz-KDNP frakciója napirendre sem vette.

Az előterjesztés egyik javasolt döntése az alábbi lett volna:

  1. Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc – Pestszetimre  Önkormányzat Képviselő-testülete sajnálattal veszi tudomásul, hogy több, régóta dohánytermékek értékesítésével is foglalkozó XVIII. kerületi vállalkozó nem nyert jogosultságot ezen termékek forgalmazására a későbbiekben. Ennek okán Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc – Pestszetimre  Önkormányzat Képviselő-testülete felkéri a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-t, hogy a kormány javaslatával összhangban bővítse ki a nyertesek körét, megadva a lehetőséget ezzel a helyi vállalkozók számára, hogy a megélhetésük forrásául eddig végzett tevékenységüket tovább folytathassák.

    Felelős: Polgármester

    Határidő: azonnal

     

     

Ezzel nem értett egyet a kerületi Fidesz.

Szólj hozzá

fidesz hazugság polgármester átverés trafik mutyi chladek tibor pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila; kucsák lászló trafik mutyi MUTYI LUFI