2013. júl 02.

Érdemei kétségbevonásával

írta: Lmagazin
Érdemei kétségbevonásával

Érzékeny búcsú a Fidesz Fekete Péterétől, aki köztünk él tovább

dr tóth.jpg

Eljött ez a nap is. Elmegy. Romokat és undort hagy maga után dr Tóth Tibor József, a Fidesz Fekete Pétere.

Az örökség

Szinte a semmiből bukkant fel a kerületi önkormányzat vállalatánál, a mára mára már kellő közismertségre szert tett dr. Tóth Tibor József. A kerületi köznyelvben csak dr. Tóth (szigorúan kis "d" vel) érkezésekor nem lehetett sokat tudni korábbi szakmai múltjáról. A jegyzőkönyvek tanúsága szerint a kinevezésekor még a személyére javaslatot tevő dr. Lévai István Zoltán alpolgármesternek sem állt rendelkezésére életrajz nekrológunk írásunk főhőséről. Azóta kiderült, hogy a Városgazda vezérigazgató-helyettesi funkciójába ejtőernyőzött dr. Tóth korábban leginkább vallás és alkotmányjog terén szerzett ismereteket (az imára még visszatérünk). dr. Tóth segédletével a Városgazda Zrt. indulásként össze is szedett közel fél milliárd forint veszteséget.

Ezt követően igazolt át főszereplőnk a TH18-hoz, a korábbi IKV jogutódjához, ahol hamar bizonyította, hogy nincs az a birkatürelmű társasházi lakos, aki pillanatokon belül ne a falat kaparja, ha dr. Tóth igazítja el a tulajdonosok jogainak és kötelezettségeinek rengetegében.

Miután a valaha szebb napokat megélt ingatlankezelő sorozatosan szenvedett újabb és újabb üzleti kudarcokat a totálisan alkalmatlan menedzsment miatt, dr. Tóth, a "Felszámolóbiztos" újabb kihívásokat keresett.

A társasházkezelő teljes leépítését követően Ughy Attila beleegyezésével a korábban önállóan működő Városüzemeltető első emberévé buktatták fel dr. Tóthot, a kerületi ellenzék hangos tiltakozása ellenére. Borítékolható volt, hogy a szakmailag teljesen képzetlen, üldözési mániában szenvedő elkötelezett Fidesz-fan súlyos károkat fog okozni. A menetrend itt is a korábban ismert volt: munkatársak lelki terrorja, kirúgások, botrányok, miközben az adott szervezeti részleg teljesítménye mérhetetlenül lecsökkent. Valakinél, valahol itt telhetett be a pohár, mert a tegnapi napon dr. Tóth Tibor József bejelentette, hogy elhagyja a céget.

A botrányhős

A Fidesz vezette önkormányzat mára számtalan országos botrányt hagyott maga mögött, de dr. Tóth ebben is úttörő szerepet játszott. Amikor még híre-hamva sem volt a kézilabda utánpótláshoz kapcsolódó TAO-pénzek lenyúlásának, a sógoroknak-feleségeknek jutatott zsíros megrendeléseknek, a pofátlan álláshalmozásoknak, dr. Tóth már akkor is címlapra tudott kerülni. A Csontváry utca 30-38.szám alatt lakók sosem felejtik el az a hazugság és ígérgetés-dömpinget, melyet főhősünk az utóbbi egy-két évben minden valóságalap nélkül elszavalt számukra a társasházi közgyűlések előtt. Tulajdonképpen a társasházi lakóközösségek bátor kiállása volt az, ami a cégvezetőt a végén meghátrálásra bírta. De addig hetente citálta a sajtó a főoldalakra a kerületi botrányhőst.

Ughy delegáltja, Wermer szobatársa

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy ezt az embert hogyan fújta a keleti szél a kerületbe, és ki a felelős azért az elképesztő kártékonykodásért, amit dr. Tóth három év alatt véghezvitt. Bizonyára sokan nem tudják, hogy ahogy Simicska Lajos Orbán kollégiumi szobatársa volt, ugyanez igaz dr.Tóth és Wermer Péter kapcsolatára is. A legnagyobb probléma, hogy Ughy Attila, a gyakorlott álláshalmozó simán odadobta a kerületet a fideszes hiénáknak, az egykori szobatársaknak, hogy ezek szabadon portyázzanak Dél-Pesten. Ma még nem ismert teljesen, hogy dr. Tóth öncélúan pusztította-e a közvagyont, és ha igen, milyen mértékben.

Kollégái fájó szívvel, megrendülten

Mondhatnánk: kollégái fájó szívvel, megrendülten vették tudomásul távozását, de hazudnánk. Az ostoba és értelmetlen kegyetlenségéről elhíresült vezetőt boldogan engedik útjára volt és jelenlegi "munkatársai". Az más kérdés, hogy melyikből van több: a pár megmaradt kollégából, vagy a Gestapos módszerek mellett kirúgottakból. Mindazonáltal sokan kívánnak neki olyan elbánást, mint amit ő tanúsított a jóhiszemű kerületi melósok iránt.

Az ellenzék visszavárja

Fekete_Peter_kartyajatek_Piatnik.jpgA fideszes vezetés, élén az álláshalmozás koronázatlan királyával most azt hiheti, hogy sikerült kipergetnie a kezében lévő lapok közül a Fekete Pétert, de ez botor gondolat. Fekete  Péter elkíséri a Fideszt ezen a gyomorforgató cikluson keresztül, és a végén vidáman fog vigyorogni utolsó lapként a remegő kezekben. Nyilvánvaló, hogy ennyi botrány és kudarc után a kerületiek nem szavaznak bizalmat a korrupcióba és harácsolásba fulladt fideszes vezetésnek.

Az MSZP sem akar könnyen búcsút venni az egykori "adu ásztól". A könnyes búcsú perceit követően sem feledkeznek meg dr. Tóthról. Álláspontjuk szerint nem az a baj, ha valaki őrült módon próbálja megvalósítani főnökei hagymázas őrületeit. Ez hiba.

A szocialisták azt nem felejtik el az egykori menedzsernek, hogy 3 évig nyomorgatta beosztottjait és bosszantotta a kerületieket, miközben több prosperáló céget tett tönkre. Ezért pedig majd magyarázatot kell adnia, aminek okán visszavárják. Ahogy mondják, lesz oka megbocsátásért imádkozni... 

 

Szólj hozzá

átverés csőd menekülés lévai istván zoltán felelőtlenség alkalmatlanság attila;ughy attila; dr tóth tibor józsef