2013. júl 02.

Illetékes kerestetik!

írta: Lmagazin
Illetékes kerestetik!

Bejegyzés alcíme...

regos2.jpgMiért van az, hogy a kerület lakói egyre inkább úgy érzik gazdátlan a kerület? Ha az oktatást nézzük, ha a közbiztonságot, vagy a környezetünket egyre inkább ez az érzés köszön vissza. Most egy nagyon egyszerű esetről szeretném tájékoztatni a Magazin olvasóit, amely arra jó példa, hogy logikus, könnyen kezelhető helyzeteket is lehet nehézkesé, komplikálttá tenni! 

Egy ismerősöm arról tájékoztatott, hogy a Halomi út és Királyhágó sarkán lévő épülettől óvódás gyermekét, a közelben lévő Halomi úti Óvoda ellenére, több kilométerre arrébb lévő gyermek- intézménybe kénytelen hordani, mivel ide nem kapott felvételt. Azon túl, hogy ez korábbi felkelést jelent, a buszközlekedés indokolatlan többletköltséggel is jár, ami egy kisgyermekes család esetében nem közömbös. Mellesleg éppen ez az óvoda került bővítésre az elmúlt években!

De van itt még egy furcsaság; a kerületben a korábban épült lakótelepek úgy lettek megtervezve, hogy szerves részt képviseltek a bölcsődék, óvodák, iskolák, egészségügyi intézmények és bevásárló, illetve szolgáltató épületek. Ilyen a Lakatos, az Ifjúsági, a Havanna, valamint a Gloriett lakótelep. Az ezek után épültek, mint például az Alacskai úti, vagy az éppen említett Királyhágó utca mentén megépült (volt Szovjet laktanya területe), ahol többnyire kisgyermekes családok laknak, mintha ezek a peremfeltételek kikerültek volna az illetékesek látószögéből. Még csak perspektivikusan sem terveznek vele! 

Van ennek a kerületnek GAZDÁJA? Akad olyan, aki feladatának érzi és tudja az egyszerű logikus dolgoktól egészen a kerület magasabb szintre emelés zsigeri működtetését? , vagy úszunk az árral, ahogy esik, úgy puffan elmélet 4 évre szóló téziseit gyakoroljuk napmind nap, a takarékosság álcájának jegyében (egyébként itt jegyzem meg, hogy az abszolút takarékosság az, ha nem csinálunk semmit, akkor takarítunk meg a legtöbbet).   

Ha van gazdája, akkor viszont a kerület lakói részére nem szükséges a látszat kirakatpolitika, egyszerűen mindenki látja és tapasztalja, hogy a Gazda nem uralkodni, hanem szolgálni akar egy érdemleges ügy érdekében, legyen az akár egy kerület felemelkedése, vagy akár egy család érdekérvényesítése, egy óvodakérdés helyes kezelése.

 Ebben az esetben viszont jól érzik magukat az itt élők és a maguk módján ezt jelzik is, már ha ez egyáltalán fontos szempont az Önkormányzat vezetésének, mert végül is Ők az illetékesek!   

N.I.D.

Szólj hozzá

fidesz alkalmatlanság xviii pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség