2013. júl 08.

Hozzuk a kerületbe az új Malévot!

írta: Lmagazin
Hozzuk a kerületbe az új Malévot!

Kőrös_Péter_IMG_2980 (1).jpgA hét végén megjelent hír szerint várhatóan Sólyom néven alakul meg az új magyar légitársaság. A helyi MSZP a hír kapcsán azt kezdeményezi, hogy a kerület adjon otthon a frissen létrejövő MALÉV utódnak.

A Magyar Nemzet szombati cikke szerint Sólyom lesz a neve az új magyar légitársaságnak. A Sólyom Hungarian Airways Kft. a tervek szerint első körben 700 embernek adna munkát és 6 repülőgéppel szállítaná az utasokat. Kőrös Péter, a kerületi MSZP frakcióvezetője ennek kapcsán facebook oldalán megjelent jegyzetében azt kezdeményezi, hogy a Pestszentlőrinc - Pestszentimre adjon otthont az új légitársaságnak. A legnagyobb ellenzéki  képviselőcsoport vezetője szerint kerületünk számos módon támogathatja az új társaság indulását. Példaként említi többek között kedvezményes irodabérleti és reklám lehetőségeket, de felveti az adókedvezmény nyújtásának lehetőségét is. 

Kőrös Péter reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a kerület vezetése is lehetőséget lát egy új nemzeti légitársaságban, és 700 munkahelyben. 

Szólj hozzá

pestszentimre pestszentlőrinc pestszentimre pestszentlőrinc pestszentimre; MALÉV Pestszentlőrinc Kőrös Péter