2013. júl 17.

Tantermek helyett trafikokat kapnak a XVIII. kerületi iskolák?

írta: Lmagazin
Tantermek helyett trafikokat kapnak a XVIII. kerületi iskolák?

fotó (23).JPGA nemzeti dohányboltok megnyitása óta naponta érkeznek az észrevételek, amelyek azt kifogásolják, hogy sok helyen iskolák szomszédságába kerültek a szeszes italokat is forgalmazó trafikok, holott az ilyen üzleteknek legalább 200 méter távolságra kellene üzemelniük nemcsak az oktatási intézményektől, de a templomoktól, a hivatali épületektől és a szakrendelőktől is. Ezzel szemben a Brassó iskolát tíz méter választja el az egyik legforgalmasabb dohánybolttól, de hasonló a helyzet a Lakatos lakótelepen az Eötvös általános iskola esetében, a Pestszentlőrinc központjában lévő Gulner iskolába járók pedig három trafik mellett is elhaladhatnak. Ősztől a villamossal a kerületi középiskolákba érkező diákok útja is egy diszkréten oda telepített dohánybolt előtt fog elhaladni - talán ez is számításba került az üzlet megnyitása során, mivel egyébként arra alig van más gyalogos forgalom.

- A kerületi szocialisták nevében felszólítottam Pestszentlőrinc jelenlegi vezetőit, hogy haladéktalanul intézkedjenek azon dohányboltok elköztöztetéséről, amelyeket néhány méterre nyitottak az iskoláinktól. Külön kértem a kerület országgyűlési képviselőjét, aki korábban iskola igazgató is volt, hogy fogadtasson el törvényt annak érdekében, hogy a kiskorúakat kiszolgáló trafikok működési engedélyét kötelezően bevonják, már az első tetten éréskor is - nyilatkozta Szaniszló Sándor, fővárosi képviselő, az oktatási bizottság tagja.

A XVIII. kerületben csak a tavaszi beiratkozási időszakban szembesültek a fideszes vezetők azzal, hogy nem intézkedtek időben a szükséges tantermi kapacitás kiépítéséről, így több osztálynyi kisdiák őszi iskolakezdése vált bizonytalanná. Az érintett szülők szerint annak ellenére, hogy már nyár közepén járunk, még semmit sem lehet tudni arról, elkészülnek-e időben a pánikszerűen beígért osztálytermek.

Szólj hozzá

polgármester trafik xviii pestszentlőrinc pestszentimre tantermek