2013. aug 28.

Szélnek eresztették a Vízelvezetési munkacsoportot

írta: Lmagazin
Szélnek eresztették a Vízelvezetési munkacsoportot

csapadékvíz 1.jpgFennakadások százait és súlyos anyagi veszteségeket jelent minden évben a XVIII. kerület alacsonyabban fekvő részein a hirtelen lezúduló esővíz. A helyi önkormányzat még a korábbi, szocialista vezetés alatt felállított egy munkacsoportot annak érdekében, hogy a csapadék elvezetési munkálatok koordinálásában a veszélyeztetett utcák képviselői is részt vegyenek. Az érintett lakosság észrevétele így be is épült a tervezési folyamatba, minden bizonnyal ennek is köszönhetően a kerület 8-10 pontján érdemben sikerült tenni az ingatlanok rendszeresen előforduló elázása ellen.

Ebben az évben viszont az illetékesek úgy gondolták nincs már szükség a munkacsoport fenntartására, az egyik civil tag kérdésére a Városgazda egyik munkatársa azt a szóbeli választ adta, hogy elkezdődik hamarosan a XVIII. kerület csatornázása, így nem kell már a feladattal foglalkozni.

Csakhogy a csapadékvíz elvezetési feladatok semmilyen kapcsolatban nem állnak a csatornázással, mivel jogszabály tiltja az esővíz csatornarendszerbe való vezetését, azt önálló keretek között kötelessége minden településnek kezelni. Így senki sem érti mi lehet a döntés valós háttere, hiszen a külső segítők ingyenesen álltak az önkormányzat rendelkezésére, miközben mindenféle titoktartási nyilatkozatot kellett aláírniuk, talán azért, hogy titokban maradjon a munkálatokban részt vevő, a fideszes városvezetés számára valamiért kedves alvállalkozók neve.

Szólj hozzá

alkalmatlanság csapadékvíz xviii pestszentlőrinc pestszentimre városgazda zrt