2013. sze 02.

Szabotőrök lettek a tanárok?

írta: Lmagazin
Szabotőrök lettek a tanárok?

rákosi.jpgRákosi Mátyás legsötétebb időszakára emlékeztető hangnemben fedte meg a fideszes helyettes államtitkár azokat az iskolai dolgozókat, ahova a szerencsétlen intézményi átszervezések miatt nem érkeztek meg időben a tankönyvek. Sipos Imre véleménye szerint "a régi rend szerinti logika mentén történő könyvkiadás az új ellátási rend tudatos, vagy nem tudatos akadályozásához, szabotálásához vezet".

A szabotázs bűntettében minden bizonnyal sok pedagógus osztozik az ország több településén is, ahol megérkeztek a tankönyvek, de a központi adatszolgáltatás hiányossága miatt azokat csak a jövő héten lehet az iskolások kezébe adni. Ugyanúgy szabotőrök azok is, akik nehezményezik, hogy többszáz helyen az új kézbesítési eljárás vívmányaként a tankönyveket a szállító cég emberei egyszerűen lerakják az iskola kapujában, onnan a dolgozóknak kell azokat behordani az épületbe.

A fejetlenség közepette bíztatásként az érintett igazgatóknak elmondták, hogy könyv nélkül egy-két hetet azért lehet tanítani, pótrendelésre pedig szeptember 5-ig van lehetőség.

Szólj hozzá

fidesz fejetlenség tanév alkalmatlanság