2013. sze 03.

Hasznos tanácsok a gyermekek veréséhez 18+

írta: Lmagazin
Hasznos tanácsok a gyermekek veréséhez 18+

Miután Kósa "MrTwentypercent" Lajos elmondta korszakos beszédét az újonnan bevezetett köznevelési reformról, többek között a hamar szállóigévé vált "A jó gyerekek, ha ütik őket, jól teljesítenek" mondatot, a blog szerkesztői a maguk szerény eszközeivel is szeretnék népszerűsíteni ezeket az unorthodox gondolatokat.

Kósán felbuzdulva a következőkben bemutatunk pár lehetséges konfliktushelyzetet a gyermekek tanulmányaival kapcsolatban, és ezek helyes kezelését.

önv2.jpg1. Gyermeke konfliktusba kerül egy másik gyerekkel, és az éjszaka folyamán Önre írnak a Facebookon

Gyermekét "A jó édes anyukádat!" felkiáltással rángassa ki az ágyából, majd egy könnyed fejrugással kényszerítse párbeszédre. Ezt követően győzze meg gyermekét, hogy társaival legyen megértő, előzékeny, kerülje a felesleges konfliktust.

önv8.jpg2. Fiáért megy az iskolához, de a büdös kölök több percet késik a megbeszélt időponthoz képest

Fiát megtévesztve, előzékenyen nyújtsa ki kezét, mintha a nehéz iskolatáskát akarná elvenni. Miközben a siheder átpasszolná a csomagot, Ön ragadja meg kezét és egy válldobással küldje a betonnak a kis "szarházit".

önv9.jpg3. Gyermeke féléves bizonyítványa nem éri el az Ön szerint kívánatos szintetönv1.jpg

Miután átlapozta a bizonyítványt, és úgy ítélte meg, hogy a kölyök tanulmányai nem közelítenek a Család oktatási konvergencia programjához, kezdeményezzen 6-7 másodperces szemkontaktust, majd iszonyatos erővel rúgja gyomron a fiatalkorút. Ezt követően nyílt, őszinte beszélgetésben faggathatja gyermekét, hogy milyen belső korlátok nem engedik felszínre törni képességeit. Nézeteltérés esetén a gyermek szemgödrébe nyúlva taszítsa a földnek. Azonban itt hívjuk fel a figyelmét, hogy különösen ügyeljen arra, hogy ne okozzon érzelmi csalódást az ifjú nebulónak, a verésen túl ne tanúsítson agresszív metakommunikációt.

önv6.jpg4. Fia informatikai képzésre szeretne járni erkölcstan helyett

Ön köztisztviselő és nyilvánvalóan jobban félti az állását, minthogy konfliktusba keveredjen a minisztérium által kinevezett iskolaigazgatóval. Miközbe arról biztosítja gyermekét, hogy Ön együttérez vele, és tudja, hogy mennyire fontos az IT napjainkban, bal kezével támassza meg a fiatalkorú derekát, majd jobb kezével erőteljes mozdulattal tolja meg a tenyerét felfelé a gyerek állát megütve. Ha gyermeke túléli, ezt követően önként kéri a hittan különórákat.

(A síkhülyék és Kósa számára: ne verjék a gyerekeket, a fentieket nem gondoljuk komolyan.)

Szólj hozzá