2013. sze 06.

Közterületen a szemét

írta: Lmagazin
Közterületen a szemét

lm 13 szept szemetes.jpgZűrzavar uralkodik a szelektíven válogatott hulladék elszállításában, ugyanis a magas takarítási költségekre hivatkozva nyár óta egymás után szüntetik meg a hulladék szigeteket, ráadásul egy fővárosi rendelettel kizárták Budapestről az újrahasznosítható anyagok begyűjtését végző vállalkozásokat. A főváros jelenlegi vezetése ötmilliárd forintból egy új, házhoz menő rendszer bevezetéséről döntött, ám a terv lassan egy egész éves csúszásba került, a jól bejáratott cégek viszont már nem végezhetnek gyűjtést.

-A múlt héten egy postaládákba dobott értesítőn azt lehetett olvasni, hogy szeptember közepén kapunk szelektív kukákat de az újrahasznosítható papír, műanyag és fémhulladék elszállítását, csak egy hónappal később, október 16-án kezdik meg, emiatt sokan az elbontott hulladék szigetek közelében a közterületre teszik ki a szemetes zsákokat – ismerteti a lehetetlen helyzetet Dattler Zsolt, pestszentimrei körzeti felelős.

Dattler úr megkeresésére szerkesztőségünk az Fkf. illetékeseihez fordult, ahol azt a tájékoztatást adták, hogy a szórólapokon feltüntetett időpontig valóban elindulnak a szelektív járatok, az út mellé kitett zsákokat addig a többi szeméttel együtt a kukásautók begyűjtik.

Szólj hozzá

mszp pestszentlőrinc pestszentimre dattler