2013. sze 08.

Óriási sorok az iskolák előtt

írta: Lmagazin
Óriási sorok az iskolák előtt

Bejegyzés alcíme...

sor.jpgÓrákig tartó sorbanállásra kényszerülnek szinte mindegyik XVIII. kerületi iskolában a gyermekeik ebéd befizetéseire váró szülők. Az egyik - állását féltő, emiatt csak név nélkül nyilatkozó - igazgató szerint az önkormányzat lecserélte a korábbi ebéd befizetésekhez is használt számlázási programot, így az már nem működik, az új bevezetéséhez viszont valamiért az egész nyár sem volt elegendő.

A tömött sorokban, egymás lábán álló szülők sok esetben az iskolákat illetik keresetlen szavakkal, akik ugyanúgy elszenvedői a fejetlenségnek, a pedagógusok úgy látják az önkormányzat mintha szándékosan menekülne ki a kínos helyzetekből, magára hagyva az oktatási intézményeket a felháborodott számonkérések elviselésében.

A fölösleges tortura miatt bosszankodó szülők nem értik miért nincs mód az ebéd átutalással történő megfizetésére, de az sem logikus, ha már ki tudja mi okból ragaszkodnak a személyes sorban álláshoz miért csak kétszer három óra - egyik napon reggel 7 és 10 között, másnap délután 3 és 6 között - áll rendelkezésre. Volt olyan iskola is, ahol a zárás előtt egy órával sorba érkező szülőket elküldte az iskola pénztárosa azzal, hogy hamarosan érkezik a pénzszállító cég és ő már nem tud aznap befizetni.

Lassan már megszokott, hogy az ügy első számú illetékesét, Kucsák László oktatási alpolgármestert, aki kormánypárti képviselőként nem csak a kerületben, hanem az országgyűlésben is sokat tehetne az ágazat érdekében ezúttal sem sikerült szóra bírni. Vezetői intézkedés nélkül pedig marad a lakosság oktalan vegzálása, a szülők és az iskola egymásnak feszülése, aminek végső soron nem más lesz a kárvallottja, mint a gyermek.

Szólj hozzá

fidesz alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló