2013. sze 16.

Milliárdokat visznek a kerületből a fideszes oligarchák.

írta: Lmagazin
Milliárdokat visznek a kerületből a fideszes oligarchák.

meszarossal.jpg

Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester és Simicska Lajos is vastag hasznot húz a kerület csatornázásából, amelyre a tervek szerint 5 milliárd forintot költenek.

Hamarosan folytatódik a kerület csatornázása. A Fővárosi Önkormányzat által lebonyolított közel 20 milliárd forintos csatorna tenderből 3 milliárd forintos megrendelés jutott Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester cégének. A Mészáros Lőrinc és a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó konzorciummal kerületünk csatornázásában is jelentős szerepet kap. 

Mészáros Lőrinc, OLIGARCHA.

Felcsút polgármesterével különösen kegyes a sors a Fidesz kormányra kerülése óta. Családi vállalkozásából 2012-ben 800 millió forint osztalékot vett fel. Orbán szotyis pajtása komoly nyertese volt a földmutyinak is. Erről az átlátszó.hu készített riportot:

 

Orbán barátságának köszönhetően építőipari cége sorra nyeri a különböző pályázatokat. Ezeknek azonban nem minden esetben tud megfelelni. A napokban megjelent hírek szerint Mészáros Lőrinc cége (ő fog a kerületben is csatornázni) felel az Esztergomot elborító sártengerért. Az új típusú Fidesz oligarcha milliárdos tételben veszi ki részét a felcsúti stadion építéséből is. Ennek a legegyszerűbb módját választotta. Saját cégének adott megrendelést az építkezésen.

Kerületbe hozták az fideszes oligarchákat.

Nehéz magyarázatot találni arra, hogy annak ellenére, hogy a kerület csatornázásának valamennyi terve évek óta rendelkezésre áll miért kellett ennyit várni a munkálatok megkezdésére. Szakértők szerint erre nehéz más magyarázatot találni, mint hogy ennyi idő kellett, hogy a Fideszes haveroknak játszhassák ki a megrendeléseket. Ebből szép summa üti az oligarchák markát. A csatorna beruházásokat ismerő szakértők szerint a főváros csatorna beruházásán átlagosan 30% haszna lesz a vállalkozóknak.

Ughy Attila minden bizonnyal tudja, hogy súlyos mutyi zajlik a háttérben. Nem véletlen, hogy a csatorna beruházás kapcsán nem ő, hanem helyettese szerepel a helyi médiában. 

Tönkremegy az úttest.

A kerületi munkára kapott 5 milliárd forintból a jelek szerint nem telik majd az úttestek aszfaltozására. A nyertes kivitelezők csak abban a cca. 80 centiméteres sávban állítják helyre a feltört aszfaltot, ahol a munkálatok miatt megbontják. Szakértők szerint ezzel komoly károk keletkeznek mivel a nyomvonalas helyreállítást követően törvényszerűen rövid idő alatt tönkremennek az útfelületek. Ezt majd a kerületnek kell helyreállítania.

Szólj hozzá

átverés csatorna mutyi oligarcha attila;ughy attila;