2013. sze 18.

Nem szavazták meg - szégyen

írta: Lmagazin
Nem szavazták meg - szégyen

uk.jpgA kerület fideszes országgyűlési képviselői ismét jelét adták elvtelen párthűségüknek, embertelenségüknek, az elesettek jogainak semmibevételének. Nem ez az első, és várhatóan az utolsó eset, hogy a Fidesz és az ún. KDNP pártszövetség képviselői teljesen figyelmen kívül hagyják az emberi méltányosság és szolidaritás minimális elveit.

Történt ugyanis, hogy a két honatya nem szavazta meg azt a Szabó Tímea (Együtt-PM)  által benyújtott javaslatot, miszerint a Pető Intézet számára biztosítson további támogatást a Magyar Állam, ugyanis az Intézet a fennmaradásáért küzd és a szükséges pénz hiányában bezárni kényszerül.

A két fideszes a tények semmibevételével, lélektelenül utasította el a javaslatot, megteremtve annak lehetőségét, hogy a világhíres egészségügyi intézmény - ahol mozgássérült gyerekek ezreit sikeresen rehabilitálták - bezárni kényszerüljön.

Arra mind ezidáig egyetlen kerületi lakos sem kapott választ, hogy az Ughy-Kucsák páros honnan vindikálta a jogot, hogy  a kerületi közvéleménnyel szembemenve, kiszolgálva a fideszes pártvezetést, leszavazza a kezdeményezést. Mindenesetre sokat megtudhatunk az érintettek lelkivilágáról, ha megnézzük, hogy csak a közelmúltban milyen halaszthatatlan, országunk felvirágzását szolgáló ügyhöz adták a nevüket, vagy támogatták az Orbán-Matolcsy Kormányt.

Mezőkövesdi csodacsapat

"Feljutott az NB I-be a Tállai András államtitkár által vezetett focicsapat, és a kormány azonnal a segítségére is sietett: 400 millió forint támogatást kapnak. A Mezőkövesd Zsóry FC már korábban, a társasági adókedvezményekből is kapott egy jelentősebb összeget, de az MTK ellen már úgy állhat ki, hogy teljesen biztos lesz az anyagi háttere." (forrás: HVG)

Marslakók sorozat

"Alig öt hónappal az indulás után véget ér a Marslakók című köztévés napi sorozat. Bár kevés remény volt a megszüntetésére, az MTVA és Jáksó László producer belátta, hogy ebből már nem lehet többet kihozni. De mi okozta a közszolgálati szappanopera vesztét, és mennyibe került ez nekünk?" (Index.hu)

Rákay "kétmillióan vagyunk" Phillip

"A költségvetési tartalékból közel egymilliárd forintot csoportosít át azonnal a kormány a Rákay Philip ötletére szeptemberben a köztévén tervezett, Itthon vagy – Magyarország szeretlek című kulturális műsorfolyam megvalósítására, írja a napi.hu." (Napi.hu)

Felcsúti Puskás Akadémia

"Hogy mennyire reális a közel 3 milliárd forintos bevétel egy olyan társadalmi szervezet esetében, amelyik 160 gyereknek nyújt a sportolási lehetősséget, illetve középiskolai képzést és kollégiumi jellegű ellátást (ezekre a tevékenységekre természetesen megkapja az állami normatívát), további 400-at pedig valamilyen módon támogat a sportolásban, azt ezek alapján nehéz eldönteni." (atlatszo.hu)

Szombathelyi stadion (plusz a többi senkinek nem hiányzó stadion)

"A kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy 9,6 milliárd forintot biztosít a szombathelyi Haladás-stadion és -sportcsarnok létesítésére – jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatóján a szombathelyi városházán Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség egyéni körzetben megválasztott fideszes országgyűlési képviselője." (HVG.hu)

És Önök szerint miért ezekre költi a pénzt a Kormány, és ezeket miért támogatja az Ughy-Kucsák kettős?

Miért, Önök szerint hogyan lehetne kitalicskázni a pénzt a Pető Intézetből? Szükség van ott Mészáros Lőrincre, fideszes médiamunkásokra, borbásmarcsikra, Közgép Zrt.-re, köztéri plakáthirdetésekre? Ugye, hogy nem. Akkor meg minek ez a nagy purparlé a fogyatékos gyerekek körül?

Tudjuk: "Akinek nincs semmije, az annyit is ér."

Szégyellheti magát a két fideszes közpénzből fizetett haszontalan álláshalmozó.

 

 

Szólj hozzá