2013. sze 24.

Menekülnek a bankfiókok a XVIII. kerületből

írta: Lmagazin
Menekülnek a bankfiókok a XVIII. kerületből

Bejegyzés alcíme...

unicredit.pngÚjabb munkahelyek szűnnek meg a Szentimre – Kertváros területén! Az Üllői úton található Unicredit bank heteken belül véglegesen bezár. Ez köszönhető a kormány megszorító intézkedéseinek, amivel a bankokat sújtotta és amelyek után ismét munkahelyek kerületi munkahelyek vesznek el. Ezzel családok megélhetését is tönkre teszik, ma már mindenki látja, hogy a hangzatos orbáni családvédelem, és a  munkahelyek létesítésének ígérete ismét hazugságnak bizonyult!

A kertvárosban élőknek mostantól távolabbi bankfiókba kell majd menniük az ügyeiket intézni. Úgy tűnik hiába volt itt kényelmes parkolás, vagy a Lőrinc Center közelsége, a bankfiókot az sem menthette meg, hogy a nagyobb vásárlói tömeg minden bizonnyal nagyobb pénzforgalmat is jelent, és ez általában fordítva is igaz. Így nem csak egy bankfiókkal lesz kevesebb, de lehet a visszaeső forgalom miatt hamarosan becsuknak a kisebb családi vállalkozások is.

Ahogy megszokhattuk Pestszentlőrinc polgármesterétől egyetlen javaslat sem érkezik mit lehetne tenni a kerületi vállalkozások megmaradása érdekében, pedig a folyamat nem újkeletű. Az eltelt fél év során a Lőrinc Centerből csendesen elszállították az ottani bankfiók pénzkiadó automatáját és az a hír járja, hogy maga a pénzintézet is a továbbállást fontolgatja. A kerületi vállalkozások tönkremenetele egyre gyorsabb fordulatot vesz, már csak az a kérdés ki húzza le a redőnyt holnap és kik a jövő héten.

Rózsa Zsolt,

Szent Imre kertváros körzet felelőse

Szólj hozzá

csőd üzletek alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre