2013. sze 27.

Sportágválasztó - másképp

írta: Lmagazin
Sportágválasztó - másképp


A hétvégén a Bókay-kertben megtartották a Nagy sportágválasztó országos rendezvénysorozat kerületi összejövetelét. Az alkalomra ugyan nem látogattak ki tömegek, de a kezdeményezés ennek ellenére is hasznos színfolt a városrész életében.

A sportágak, klubok és szakosztályok ajánlatán kívül a szocialisták is megfogalmazták, hogy mit fognak megváltoztatni a kerületi sportéletben jövőre. Üzenetüket Szaniszló Sándor szocialista politikus, a területet irányító korábbi alpolgármester juttatta el a blogra, melyet bevágunk:

sajtó tájékoztató.jpg

"Üzenet a sportot választó családoknak

A kerületi szocialisták szeretettel üdvözlik a sportos életmódot folytató gyermekeket és családokat, külön azokat, akik idén is ellátogattak  az általunk is sokra tartott rendezvényre, a Nagy sportágválasztóra. Megragadva az alkalmat az alábbiakban szeretném megfogalmazni azt a pár alapvetést, melyet a kerületi sporttal kapcsolatban fontosnak tartok, és szeretném ha ezt a kerületi lakosok közül is minél többen megismernének.

Mi, szocialisták elismerjük és méltányoljuk a kerületi lakosok és a szülők nemes áldozatvállalását, miszerint anyagi és más erőforrásaikat nem kímélve élnek egészséges és teljes életet, és ezt biztosítják gyermekeik számára is.

20100713638.jpg

Úgy gondolom, hogy egy tudatos önkormányzat feladata és felelőssége, hogy ebben segítséget nyújtson, és megteremtse, támogassa vagy helybe hozza az ehhez szükséges infrastruktúrát és szervezeti kereteket.

Az alábbiakban szeretném pár mondatban megismertetni Önökkel, hogy jövőre  - amennyiben felhatalmazást kapunk a közösségtől - hogyan fogjuk fejleszteni a családok és gyermekek sportolási lehetőségeit.

Az elitsport, helyett a tömegsport élvezzen elsőbbséget: a vagyonokat felemésztő elitsport helyett azt szeretnénk, ha minden gyermek méltányos sportolási lehetőségekhez jutna. Természetesen támogatni fogjuk a központi kormányzat programjait, illetve kihasználjuk az ebből fakadó lehetőségeket, de döntéseinknél minden esetben a gyerekek többségének érdekeire leszünk tekintettel, a parciális érdekek helyett.

A vékony rétegeket kiszolgáló egyesületi elitkomplexumokba való beruházás helyett mindenki számára elérhetővé tesszük és fejlesztjük a sportinfrastruktúrát. 

Folytatjuk a már-már leállt lakótelepi sportpálya-felújítási programot.

Létrehozzuk azt az összefüggő kerékpárút-hálózatot, ami lehetővé teszi a Péterhalmi erdőhöz való eljutást a lakótelepekről és kertvárosokból. Minden eszközünkkel népszerűsíteni fogjuk a bicklizést.

Lehetővé tesszük, hogy minél több iskolai sportpályát használatba vehessenek a sportolni vágyók iskolaidőn kívül.

Pestszentimrén biztosítjuk, hogy az összetartó közösség számára még több lehetőség álljon rendelkezésre mozgásra, kikapcsolódásra.

Mindazon szakosztályoknak, egyesületeknek, melyek az önkormányzattól bérelnek termet kiszámítható, korrekt viszonyokat teremtünk!

Helyrehozzuk és fejlesztjük a tönkrement erdei infrastruktúrákat.

Mindezek fényében Ön döntheti el, hogy Magyarországon az elitsportot kiszolgáló stadionok és akadémiák, vagy a mindenki számára elérhető tömegsport fejlődjön!

A szocialisták már megvalósítottak egy példaértékű játszótér-fejlesztési programot, és készen állunk, hogy most ugyanilyen következetességgel szolgáljuk a sportolni vágyókat is.

Kérjük, hogy jövőre szavazatával támogassa programunkat, szavazzon a tömegsportra; mert hiszem, hogy ez a kerületi fiatalság érdeke!

Tisztelettel, Szaniszló Sándor fővárosi képviselő,

volt alpolgármester"

 

 

 

Szólj hozzá