2013. okt 03.

Vidám dallal búcsúzunk

írta: Lmagazin
Vidám dallal búcsúzunk

Harmadjára is újra kellett olvasni a Népszabadságban megjelent, fideszes méregmaffiáról szóló cikket, olyan hajmeresztő állításokat fogalmaz meg benne Ughy Attila, kerületünk fideszes polgármestere. A cikkből kiderül, hogy Ughy az elmúlt hetek lázas semmitevése után új taktikát váltott, és a helyzetet kívánja banalizálni. Nézzük a cikket!

"A környéken élőktől egyébként nem érkezett sokkal több panasz, mint korábban. Ők már megszokták ezt a tevékenységet" - mondta a polgármester

ughy.JPGUghy Attila, azon túl, hogy az eddigi összes megnyilatkozásában tagadta, hogy regnáló politikusként, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestereként, elhíresült álláshalmozóként bármilyen felelőssége, vagy feladata lenne az elmúlt negyedévszázad legsúlyosabb környezetszennyezésének elhárításában, a károk felmérésében, vagy a kárenyhítésében. Dacára annak, hogy miután kiderült, hogy a szennyezés alig száz méterre történt egyes imrei lakóházaktól, továbbra is úgy látja hogy neki itt nincs személyes tennivalója. Pedig a napvilágra jutott hírekből az is kiderült, hogy a mezőőri szolgálat tájékoztatta az önkormányzatot a szennyezésről.

A polgármester nem átallotta felelősségét a gyanútlan kerületi állampolgárokra hárítani: "A környéken élőktől egyébként nem érkezett sokkal több panasz, mint korábban. Ők már megszokták ezt a tevékenységet." Megszokták? Akkor a polgármester is tudott az illegális tevékenységről; vagy az imreieknek pont jó a szar szaga, mit elégedetlenkednek?

Elveszett. Jutalom a megtalálónak!

Összefoglalva nyilvánvaló, hogy a polgármester a maga természetességgel kijelenti, hogy ebben az ügyben ő nem találja a felelősségét. Szegény polgármesterünk elvesztette legféltettebb kincsét, a felelősségét. Biztos valamelyik nélkülözhetetlen külföldi vendégjáráson esett meg a balszerencse, talán pont a becsekkolásnál.Öröm az ürömben, hogy polgármester úr nem valamelyik állását, hanem csak a felelősségét vesztette el. Így a Pestszentimreiek is könnyebben hajtják álomra a fejüket.

Volt egy álmuk

park.jpgPedig a Fidesz-KDNP (wtf?) pártszövetségnek volt egy álma, hogy a mocskos "zelmúltnyócév" után, majd hogy fog kinézni a Cséry-telep. Még egy 2008-as blogbejegyzésben is tudatták, hogy ők hogyan szeretnék ezt megvalósítani, és egy képet is mellékeltek. Nem hiába, egy kép többet mond minden szónál.

Hát elképzelhető, hogy 3000 év múlva így fog kinézni a Cséry-telep, de egyelőre a fideszes méregmaffia még csak alapozza a projektet. Eddig hozzávetőlegesen több  ezer köbméter mérgező szennyvíziszapot, és több tízezer köbméter sittet hordattak a telepre.

Vissza a polgármesterhez

meszarossal.jpgPolgármesterünk a hírek szerint most kilincsel a fidesz központban, hogy ne hagyják, hogy a szocik a bolondját járassák vele. Hát milyen világ az, amikor nem ő osztja az erkölcsi verdiktet, hanem neki mondják a tutit?

De polgármesterünknek kivételesen nem a kerületiek érdekével kellene foglalkoznia a saját politikai karrierje helyett? Nem kellett volna hathatósan lépni az imrei állampolgárok érdekében?

Ughy Attila a kerületiek szemében már rég elvesztette hitelét. Az a maroknyi csapat, aki mindezidáig hitt abban, hogy a sokszoros álláshalmozás - és az ehhez járó álomfizetés - akár hasznára is válhat a kerületnek nagyot csalódott. Látható, hogy Ughy az álláshalmozását nem a kerületiek érdekében, hanem kizárólag saját politikai céljainak szolgálatába állítja. Nyilvánvaló, hogy számára fontosabb átjátszani a kerületi erőforrásokat a Fideszes oligarcháknak - a villamosokon hirdető Simicska-féle Publimontnak, a Felcsútról érkező mélyépítőnek, Mészáros Lőrincnek, stb. -, mint a kerületiek alázatos és következetes képviselete, akár konfliktusok árán is. Ughy Attila a többség szemében elvesztette legitimációját. Persze nem fog lemondani, hanem hétről-hétre botrányokon keresztül még végig bukdácsolja a maradék egy évét a Bukott Álláshalmozó.

Méltatlan a helyzet a kerülethez. Mindenesetre ezt a számot küldjük szeretettel:

Szólj hozzá