2013. okt 04.

Ughy embereinek bejött az élet - első rész.

írta: Lmagazin
Ughy embereinek bejött az élet - első rész.


Ughy Attila emberei az általános elszegényedés ellenére idén is játszi könnyedséggel felvették a "jól megérdemelt" prémiumukat.

fotó (1).JPG

A Városgazda két vezetője Banyár László és Péntek Tamás a napokban jutott hozzá a magánszférában már-már elérhetetlennek tűnő prémiumukhoz. Idén is, ugyanúgy mint a megelőző években. Cikksorozatunk első részében áttekintjük a Városgazda idei "eredményeit".

Egy eredményes üzleti félév - Mi más?

Mielőtt tüzetesen megvizsgálnánk a premizálás körülményeit, vegyük sorra hogy mi történt a Városgazdával ebben az évben. Nagyon sok botrány és szakmai melléfogás kísérte az ezévi teljesítést, tényleg csak a legemlékezetesebb ügyekből szemezünk.

Még év elején napvilágra került, hogy a Társaságnál súlyosan embertelen körülmények között sms-ben rúgják ki a munkavállalókat Az ügyből országos felháborodás, és törvénymódosítási kezdeményezés kerekedett, köszönhetően a méltánytalan városgazdás eljárásnak.

dr tóth.jpgEzt követően a Városgazda leányvállalata, a TH18. Kft vezetőjének felelőtlen magatartása majdnem teljesen ellehetetlenítette a Csontváry utcai társasházat. A lakók több hónapnyi küzdelem árán tudták elzavarni a TH18. Kft-t. (képünkön dr.Tóth, volt ügyvezető)

Még véget sem ért a tavasz, de a dr. Tóth-féle TH18.Kft összehozta az év burleszkjét, amikor a saját anyacégének székhelyén döntöttek úgy a lakók, hogy a társasházkezelő méltatlan a ház ügyeinek intézésére. Annak rendje és módja szerint leváltották a céget, amely képtelen volt egy egyértelmű elszámolást biztosítani a lakóknak.

kiscsomo.jpgSenki nem számított rá, de kiderült hogy Csomó Tamás rendszeresen megbízásokat kilincsel ki várpalotai sógorának, és ez részben a Városgazdán keresztül folyik át. Ezzel a hírrel is megütöttük az országos média ingerküszöbét. Ahogy az is bekerült az oknyomozó riportokba, miszerint az önkormányzat valamint a Városgazda vezetése rendszeresen vásárol bort a cég Igazgatóságának elnökétől, Werner Pétertől. (képünkön Csomó Tamás, az "antiszociális" ügyek alpolgármestere)

Nyáron a cég "sikeresen" nem szervezett diákmunkát, annak ellenére, hogy ezt a központi költségvetés 100%-ban támogatta volna.

A diákok még mindig jobban jártak, mint a Városgazdához tartozó Parkuszoda dolgozói, akiket Ughy Attila polgármester először ország-világ előtt mindenféle maffiózónak mondott el, majd a rendőrség megszüntette a nyomozást. A nyilvános bocsánatkérésre, vagy a meghurcoltak kártalanítására továbbra is várni kell.

Hogy ne legyünk igazságtalanok érdemes megemlíteni a TV18 feledhetetlen produkcióját, amikor a nyílvánvalóan magas nézettségű csatorna három napig ugyanazt az állóképet sugározta.Az pedig már szóra sem érdemes hogy a kerület rendes kikátyúzása ezévben elmaradt.

Civilizáltabb helyeken a fenti ügyek töredékéért azonnal repül a menedzsment, de az Ughy-féle fideszes városvezetés alatt ezért prémium jár a menedzsmentnek.

Ughy embereinek premizálásáról szóló sorozatunkat folytatjuk...

Szólj hozzá