2013. okt 05.

KATONAPOLITIKAI FÓRUM

írta: Lmagazin
KATONAPOLITIKAI FÓRUM

marti.jpgDemeter Márta, a Magyar Szocialista Párt elnökségi tagja előadást tartott a magyar honvédelmet, valamint a katonákat érintő kérdésekben a Kondor Béla Közösségi Házban. Az est házigazdája Vilmányi Gábor nyugállományú ezredes volt.

Demeter Márta,  honvédelmi szakpolitikus a Magyar Honvédség működésének
aktuális kérdéseiről és a jövőbeni megoldási lehetőségekről nyújtott áttekintést. Így többek között szóba kerültek a jövőbeni fejlesztési lehetőségek, a Honvédség személyi állományának élet- és munkakörülményei és a nyugdíjas státuszuktól megfosztott szolgálati járadékosok helyzete is. A politikus világossá tette, hogy az MSZP a szakterületet
érintően elkötelezett abban, hogy a 2014-es kormányváltást követően visszaállítsák az attól igazságtalanul megfosztottak nyugdíjas státuszát. A járandóságot terhelő 16%-os levonást kivezessék. Továbbá elmondta, olyan előmeneteli- és illetményrendszerre van szükség, amely méltó módon ellentételezi az alapjog-korlátozásokat és ténylegesen megbecsüli a Honvédség személyi állományát. Fontosnak tartja, hogy a fideszes látszatintézkedések helyett végre tettekben nyilvánuljon meg, hogy a honvédelem valóban nemzeti ügy.

Szólj hozzá

honvédelem Pestszentlőrinc Pestlőrinc Demeter Márta