2013. okt 08.

Titkos lakossági fórum a Cséry-telepről.

írta: Lmagazin
Titkos lakossági fórum a Cséry-telepről.

Suttyomban tartott lakossági fórumot Ughy Attila Cséry-telep ügyében. Az önkormányzat honlapján délután jelent meg az a felhívás, amelyben pár órával későbbre, délután ötre hívták a kerület lakosságát az egyik imrei általános iskolába.

Meghívó három órával előbb.

Kevesebb, mint három órát adott a kerület vezetésre arra, hogy az elmúlt évtized legsúlyosabb környezetvédelmi katasztrófájának ügyében tartott fórumról az érintett lakosság értesüljön. A délután öt órára meghirdetett fórumon ennek megfelelően csekély számú érdeklődő jelent meg. (Helyszíni beszámolók szerint túlnyomó többségük a helyi Kubatov-listáról mozgósított kormánypárti szimpatizáns volt)

meghívó.JPG

A csak az önkormányzat honlapján megtalálható meghívóból egyértelműen látszik, hogy azt 2013. október 7-én írták alá, aznap tették közzé és ugyan arra a napra szól.

Suttyomban tartott lakossági fórum

A helyszínen kiderült, volt is mit titkolni a lakosság elől. A csekély számú egybegyűltet a jelenlévő ÁNTSZ vezető arról tájékoztatta: “kifejezetten felhívják a figyelmet arra, hogy a kertekben meglévő fúrt kutakból csak a füvet és a dísznövényeket öntözzék. A kutakban található víz ugyanis jelentős kockázatokat rejt.” (Megjegyzés: az ellenzék pont a fúrt kutak vizének vizsgálatát kérte a polgármestertől, aki ezt nem hajlandó elrendelni.) A Közép-Duna Völgyi Környezetvédelmi Felügyelet igazgató-helyettese pedig arról beszélt, hogy szervezetének egy jogszabályváltozás eredményeként januártól nincs ellenőrzési jogosultsága a kezelésre átvett veszélyes hulladék további ártalmatlanítására vonatkozóan.

A kerületi szocialisták által a közösségi oldalra feltett videóból egyértelműen kiderül. Az ÁNTSZ óvja a lakosságot a fúrt kutak vizének használatától.

 

 

 

A kerületi média is bagatelizálja az ügyet.

Bár a kerület évente közel 100 millió forintot költ a helyi médiáira, annak szereplői a jelek szerint mindent megtesznek az ügy elbagatellizálásáért. Városházi forrásaink ezzel kapcsolatban emlékeztetnek arra, hogy sem a kerületi televízió, sem az önkormányzati lap főszerkesztője nem kerületi lakos, és egyértelműen függnek az Ughy-féle városvezetés akaratától. 


 

Szólj hozzá

fidesz átverés alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila; fidesz-kdnp cséry-telep