2013. okt 21.

Botrányos járda felújítás, több milliós prémium.

írta: Lmagazin
Botrányos járda felújítás, több milliós prémium.

PA130026.JPG

Már már végtelennek látszó sorozatunkban ismét a Városgazda Zrt. minősíthetetlen munkájáról vagyunk kénytelenek beszámolni. Olvasóink ezúttal a Kiss Ernő és a Mikszáth utcában végzett botrányos munkákra hívták fel a figyelmünket.

A Városgazda megkezdte a Kiss Ernő utca páratlan oldalán a Bem utca és a Lakatos utca között a járdaépítést. Az előzetes értesítőlevél szerint a "lakók kérésére". A lakók igazi megdöbbenését az elkészült munka minősége okozta, már ha lehet minőségről beszélni. A Bem utca és a Bethlen utca közötti szakaszt (Kiss Ernő utca 15-31.) öntötték ki aszfalttal október 16-a esős napján, majd másnap október 17-én kb. 40 méteres szakaszt szedtek vissza és öntöttek ki újra. Az elkészült fotók önmagukért beszélnek, de aki teheti szánjon rá 5 percet és nézze meg, érdemes. A Városgazda gyors munkája érthető, hiszen vezetőinek prémium pénze függ a járdaépítéstől (annak minősége nem feltétel), de hogy a körzet fideszes képviselője még reklámozza az felfoghatatlan. (Bár, ha figyelembe vesszük, hogy saját képviselői hírlevelében 3 év érdemi eredmény nélkül hirdetett az elmúlt 20 évet felül múló járdaprogramot....)

Összegezve megmutatkozik az elbocsátott 15-20 év szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársak hiánya a Városgazdánál, valamint az, hogy a választók bizalmánál erősebb a városirányító gazdasági kör. A Kiss Ernő utca kálváriáját tovább fokozza, hogy az utca páros oldalán az előző ciklusban épült járda, a visszabontás is szerepelt több, mint 3 millió forint értékben.

PA130018.JPG

PA130019.JPG

Lépcső a semmibe. Ilyet legutóbb Kínában láttunk. .

mikszáth 10.3..JPG

Az elmúlt két évben többször fordultak kéréssel a önkormányzat felé, és a körzet fideszes képviselőjéhez a Mikszáth utca 10. számú társasház lakói, hogy a lépcsőházak bejárataihoz vezető lépcsőket újítsák fel, mert balesetveszélyesek. Úgy tűnik végre valaki felfigyelt a megkeresésekre és a Városgazda emberei neki is álltak a legnagyobb lépcső felújításának. A helyzet az hogy névadó ünnepséget is szervezhetne az önkormányzat túlfoglalkoztatót polgármesterünk számára, hiszen elkészült a "Lépcső a semmibe". A Mikszáth 10. helyes csak rossz oldalon sikerült a felújítás ott amerre egy lépcsőház sem nyílik és ahol a támfalakkal kialakított teraszos rész igen nehezen megközelíthető, a biztonság kedvéért a lépcső aljában található padokat is rendbe rakták hát ha mégis sikerül valakinek. De lehet, hogy akarták elejét venni annak, hogy cipők koptassák, ezáltal rongálják a drága közpénzen felújított lépcsőt. Bár ez a lépcső jelképezheti a Fidesz kerületi munkásságát is, hiszen magasra kap fel és "bumm ott a fal. "

Szólj hozzá

polgármester átverés pestszentlőrinc ughy attila városgazda alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila; Kádár Tibor