2013. nov 07.

A leggazdagabb magyarok egyike a felcsúti polgármester

írta: Lmagazin
A leggazdagabb magyarok egyike a felcsúti polgármester

Bejegyzés alcíme...

mészáros.jpgA leggazdagabb magyarok közé került Felcsút fideszes polgármestere – írta a szerdai Blikk a Népszabadság listájára hivatkozva. Mészáros Lőrinc, aki Orbán Viktor bizalmasának számít, feleségével együtt idén került fel először a listára. Vagyonát 6,9 millárd forintra becsülik, ezzel a 88. helyet szerezte meg a 150-es listán. Ezzel Gyurcsány Ferencet is veri, aki 3 millárd forintos vagyonával csak a 148. helyre került. Mészáros Lőrincnek a kormányváltás után futottak fel az üzletei: cégei számos, több mil­liárd forint értékű állami megbízást nyertek el csatorna- és útépítésekre.

Mészáros munkagépei parkolnak ezekben a napokban Pestszentimrei sportcsarnok melletti területen is, ugyanis ők nyerték el a XVIII. kerületi csatornázási munkálatok jelentős hányadát is. A helyi szocialista képviselők Mészáros színre lépése óta kifogásolják, hogy a piaci alvállalkozói díjak többszörösét fogják a fideszes vállalkozónak kifizetni. Ennek ellenére a felvágott aszfaltot csak 80 centi szélességben fogják visszaállítani és elmarad a korábbi években megvalósult csatornázások utáni teljes utcafelújítás.

Mészáros családja az állami földpályázatokon is jól szerepelt. Fejér megyében több mint ezer hektár állami földet nyertek el, emellett három birtokot használhatnak pályázat nélkül Alcsútdobozon, ahol Orbán Viktor született. Földjei után évi 70 millió forint területalapú támogatáshoz jut a család, de nem ez a fő jövedelmük. Az egyik családi cégből nemrég 800 millió forint osztalékot vett ki a házaspár.

Szólj hozzá

mutyi alkalmatlanság csatornázás pestszentlőrinc pestszentimre