2013. nov 08.

Belerészegülni az állam pénzügyeibe

írta: Lmagazin
Belerészegülni az állam pénzügyeibe

pállfy.jpgPálfy István, Kereszténydemokrata szóvivő, a Fidesz-Kdnp frakciószövetség tagja a csütörtöki ülésen állítása szerint nem volt részeg. A korábbi híradós mindenkit perrel fenyeget, aki azt állítja hogy ittas volt. A hírbe hozós videó itt látható.

Jól felfogott érdekünkben - egyúttal teljes bizalmunkat kifejezve a független igazságszolgáltatásban, médiahatóságban - mi semmiképp sem állítanánk azt, hogy Pálfy István ittas volt és részegen viselkedett úgy a T. Házban, amit egy kisebb mezőváros csomagolóüzemében sem tolerálnának. Véleményünk szerint Pálfy István az állam pénzügyeibe részegült bele, a magyar állam 2014. évi költségvetésének forgatása okozhatta számára ezt az euférikus állapotot.

Ha Pálfy ittas lett volna, konkrétan saturészeg, akkor nyilvánvalóan megzavarta volna az ülés menetét. Ez esetben pedig az alábbi rendelkezés alapján az ülést vezető elnöknek rendre kellett volna utasítania:

49. § (4) Azt a képviselőt, aki magatartásával a házszabályi rendelkezések tanácskozási rendre vagy szavazásra vonatkozó szabályait megszegi, az ülést vezető elnök - az intézkedés okának, illetve a megsértett házszabályi rendelkezésnek a megjelölésével - rendreutasítja, egyidejűleg figyelmezteti, hogy további rendzavarás esetén az ülésnapról való kizárását fogja kezdeményezni.

És mivel az ülést vezető elnök nem utasította rendre Pálfyt az azt jelenti, hogy nem zavarta meg a tanácskozási rendet, ergo nem volt sem ittas, se saturészeg.

nr1.jpgMost, hogy tudjuk, hogy Pálfy nem volt sem kapatos, sem zavart, sem borgőzös megkönnyebűlhetünk, hisz más esetben nyilvánvalóan most a képviselői alkalmatlanságáról és lemondásáról kéne cikkeznie mindenkinek, mert a magyar parlamentben mégsem járja, hogy részegesek képviseljék az ország költségvetési tervezetét, sőt pont a kereszténydemokratáknak legyen egy életmódjában erősen megkérdőjelezhető szóvivője. Ez akkora abszurd lenne, mint ha mondjuk a kereszténydemokraták elnöke a vadászatot népszerűsítené, vagy nemzeti radikálisok bőrgatyában  -neadjisten meztelenül  -vonaglanának egy seggel felpolírozott rúdon.

Ha véletlenül egy ember elkövetné azt - amit Pálfy nem - miszerint csacsirészegen grasszál a munkahelyén, akkor jogosan tarthatna attól, hogy a Munka törvénykönyve lesújt reája; ugyanis: 

nr2.jpg

52. § (1) A munkavállaló köteles

 a munkáltató által előírt helyen és időben munkára képes állapotban megjelenni,

b) munkaideje alatt - munkavégzés céljából, munkára képes állapotban - a munkáltató rendelkezésére állni,

c) munkáját személyesen, az általában elvárható szakértelemmel és gondossággal, a munkájára vonatkozó szabályok, előírások, utasítások és szokások szerint végezni,

d) a munkakörének ellátásához szükséges bizalomnak megfelelő magatartást tanúsítani,

e) munkatársaival együttműködni.

nr3.jpgEzek után tényleg csak azt kérhetjük, hogy legalább egy paraszthajszállal legyen kevésbé fényes és sikerekkel teli a költségvetés-készítés módja, ne viselje meg szegény képviselőket ennyire a győzelem nyomasztó terhe.

(Illusztrációként olyan képeket töltöttünk fel, amelyeket az adott élethelyzetből kiragadva könnyen lehetne akként aposztrofálni, hogy a rajta szereplők részegek. Pedig nem, ők sem azok, de nagyon alkalmasak arra, hogy lejárassák a szereplőket. Ne dőljenek be nekik!)

Szólj hozzá