2013. nov 22.

Tönkretett vállalkozások, megszűnő üzletek az Üllői úton

írta: Lmagazin
Tönkretett vállalkozások, megszűnő üzletek az Üllői úton

üllői.JPGCsak a legszívósabb vállalkozások tudnak manapság talpon maradni az Üllői úton, amikor mellettük sorra zárnak be az egykor jól menő vállalkozások. Vélhetően kerületiek százait bocsátották el a közelmúltban csak az Üllői úton megszűnő vállalkozásokból, azonban a teljes valóságot sosem tudjuk meg, hisz mára a statisztikák tartalma is a Fidesz megmondóembereinek szája íze szerint alakul.

Miközben dől a hazugságdömping a foglalkoztatottsági adatokkal kapcsolatban, csak a hülye nem látja, hogy óriási zavarok vannak mind a gazdaság teljesítőképességével kapcsolatban. A közmunkásokkal és külföldre száműzött honfitársainkkal felduzzasztott statisztikákkal akarják elfedni azt a szemünk előtt lezajló folyamatot, mikor vállalkozások ezreinek kell becsukniuk a boltot az Orbán-Matolcsy tandem abszurd gazdaságpolitikája miatt.

3377_0.jpgAz is nyilvánvaló, hogy nem csak papíron létező vállalkozások adják vissza az ipart, hanem korábban jól működő, prosperáló üzletek zárnak be egyik napról a másikra, rakják utcára a jól képzett magyar munkavállalókat. Ezek a honfitársaink aztán megtakarításaikat pár hónap alatt felélve a közmunkások kilátástalan világában találják magukat, amely világ konzerválja a szegénységet, sőt a nyomort, alultápláltságot, kilátástalanságot. Eközben a fideszes polgármester, Ughy Attila és helyettese Kucsák László majd tucatnyi álláson ülnek veszik fel havonta sok milliós álomfizetésüket, mindenfajta érdemi teljesítmény nélkül.

A napokban az önkormányzat környékén kerültek lefényképezésre az elmúlt években még menő vállalkozások, melyek mára beadták a kulcsot, vagy elköltöztek a Fidesz által tragikusan menedzselt kerületből.

üllői2.JPGAz Önkormányzat mellett működött évek, ha nem évtizedek óta a Spar áruház, amely 2013. nyarán bezárt. Itt legalsóbb hangon is tucatnyi embernek szűnt meg a munkája, nem beszélve azokról az alvállalkozókról, beszállítókról, akik üzemeltették az üzletet. A Sparral szemben működött a CIB bankfiókja, de a bankfiókot egyik napról a másikra bezárta a bank, hisz a gazdaságot megfojtó különadók válságlépésekre ösztönözték a bankokat, akik egymás után jelentették be tömeges leépítési terveiket.

De mielőtt azt hinnénk, hogy a nemzetközi hátterű pénzintézetek helyére majd jönnek a magyar érdekeltségek, jelezzük, hogy rossz hírünk van. A CIB-től alig 50 méterre működő közösségi MAGNET Bank, amely az etikus hitelezést tűzte a zászlajára, szintén bezárta fiókját. A különadókat, a vergődő gazdaságot, a fideszes oligarchákra szabott törvénykezést nem bírják elviselni a belföldi érdekeltségű vállalkozások.

üllői10.JPGÉrdekes és talán kuriózum, hogy az Üllői-Baross sarkától egy köpésre működő Ázsiai Kisáruház sem bírta fenntartani működését, ami nagy szó annak fényében, hogy mára a fél ország Kínából, Vietnámból, Pakisztánból származó tömegcikkeket ölthet magára. De nemcsak az Ázsiai Kisáruház, hanem egy másik ruhákat értékesítő üzletet is bezártak, nyílván képtelenek voltak kiárulni a bolt működéséhez szükséges napi bevételt.

Rossz hír, hogy heteken belül megszűnik a Kossuth térrel szemben lévő DM üzlet is. Tudomásunk szerint a bolt nem a forgalom hiánya miatt szándékozik távozni a szűkebb régióból, hanem mert a Városgazda megfizethetetlen bérleti díjat akart a cég nyakába sózni. (biztos előre gyűjtenek a menedzsment prémiumára)

üllői7.JPGKülön fájdalmas, hogy a szakértelmet és a kiváló emberi kapcsolatokat ápoló Szécsi Margit könyvesbolt is bezárni kényszerült, hogy aztán az új könyveket forgalmazó bolt helyett egy antikvárium nyíljon pár méterre.

Persze lehet örülni egy színvonalas antikváriumnak, sok-sok emberhez juttathatják el így a kultúrát, de elkeserítő, hogy butikok helyett ázsiai áruházak, ázsiai áruházak helyett használtruhások, könyvesboltok helyett antikváriumok, márkaboltok helyett szépséghibás műszaki cikkeket árusító üzletek nyílnak. Nincs mese Second hand ország lettünk, másodkézből tudunk vásárolni, ami nem kell a fideszes oligarcháknak és plakátragasztóknak, az jut az embereknek.

üllői9.JPGA korábbi könyvesboltosok fanyar humorát mutathatja, hogy a Városgazda által halálra ítélt bolt - ugyanis a fideszes irányítású cég folyamatosan bérleti díj emelésekkel rombolta az üzletmenetet - kirakatán a kerület prosperálását, diadalmenetét népszerűsítő Városkép kiadványokat helyeztek el. Tudjuk: jobban teljesít, jó kezekben, a siker megkérdőjelezhetetlen, stb. Csak azok az élhetetlen állampolgárok nem érzik ezt.

Az önkormányzat közvetlen közelében ennyi bolt zárt be, nem említve a bezárt, majd újranyitott kis üzletek tömegeit péksütistől, lángososig. Gondolhatjuk, hogy ha csak itt ennyi embernek szűnt meg a becsületes állása, akkor kerületszerte hány ezer olyan ember lehet, aki a Fidesz miatt vesztette el munkahelyét, megélhetését. Nincs mese, el kell őket zavarni.

Azonban az Üllői út fideszes lezüllesztését meg kell állítani, folytatni kell a rehabilitációt, rendezni kell a parkolási helyzetet, kedvező bérleti konstrukciókat kell kialakítani, fejleszteni kell a tömegközlekedést. Ez a minimum.

Szólj hozzá

fidesz hazugság polgármester 18 vállalkozás alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség vállalkozás fejlesztés attila;ughy attila; kucsák lászló városgazda zrt