2013. nov 26.

A lakótelepiek elképedtek és felháborodtak a Városgazda otromba növénycsonkolásán, a képviselő megérti az indulatokat

írta: Lmagazin
A lakótelepiek elképedtek és felháborodtak a Városgazda otromba növénycsonkolásán, a képviselő megérti az indulatokat

"Ismételten semmibe nézte a lakótelepiek érdekeit a szakmai melléfogásairól és átláthatatlan gazdálkodásáról elhíresült Városgazda, melyet a Fidesz hozzá nem értő laikusokkal ültetett tele.

havanna_kép3.jpgA Városgazda munkatársai ezúttal a lakótelepeken lévő cserjeágyakat, sövényeket csonkolták le teljesen, figyelmen kívül hagyva minden esztétikai szempontot. A Havanna-lakótelep az elmúlt éveket követően idén télre a legrosszabb arcát mutatja a helyieknek.

Az elmúlt évtizedekben gondosan ápolt, formára vágott növényeket az elmúlt hetekben megmagyarázhatatlan okokból szinte a földig visszavágták a közszolgáltató munkatársai, úgymond a növények vegetációja érdekében.

A lakosság túlnyomó többségét felháborította a durva és értelmetlen növényirtás, sokan adtak hangot nemtetszésüknek.

havanna_kép.jpgVilmányi Gábor, az MSZP havannás képviselője elmondta, hogy nem lepi meg a lakók felháborodása, mélyen egyet ért velük: „Amikor minket tiszteltek meg a választók a bizalmukkal, nem kellett ilyen jelenséggel találkozniuk. A telep évről-évre jobban nézett ki, megújult, bármelyik budapesti lakóteleppel felvette a versenyt Most szemetes, sivár képet mutat, és nem utolsósorban elképesztő a bűnözés. Ahhoz, hogy javuljon a helyzet, újra felelős embereknek kell irányítani a közéletet, akik a kerületért és nem a kerületiek pénzéért dolgoznak.”

(átvett anyag, eredetije egy MSZP-s Igazság kiadványban található) 

havanna_kép2.jpgA képeken jól látható, hogy a Városgazda figyelmen kívül hagyta a helyben élők érdekeit, és esztétikai igényeit, és tarvágást hajtott végre. Az egészben az az elszomorító, hogy ezeket a barbár tarvágásokat, még az erdőkben, egy-egy foltban is nehezen tolerálja a lakosság, minden egyes alkalommal magyarázkodnia kell a Pilisi Parkerdőgazdaságnak. Erre a Városgazda jól felkészült menedzsmentje egy majd húszezre lakótelep közepén szétcincálja a meglévő növényállományt. 

A lakókat legfőképpen azt zavarja a beszámolók szerint, hogy korábban szisztematikus munkával feljavították a telep növényi állományát, rendben gondozták és ápolták ezt, ami sokkal elviselhetőbbé és barátságosabbá tette a szürke panelek egyhangúságát. Ebbe a szisztematikus munkába rontott bele a Fideszes városvezetés, amikor fittyet hányva az itt élők érzéseire brutálisan csonkolta a növényeket.

havanna_kép4.jpgAz eset világosan rámutat, hogy az elképesztő munkanélküliségi adatokat kozmetikázva a Fideszes vezetők százszámra veszik fel a közmunkásokat, akiknek görcsösen akarnak valami épkézláb munkát biztosítani. Mivel a városvezetés fantáziája roppant korlátozott, és Ughy Attila állandó távollétében 4 év alatt sem sikerült semmilyen épkézláb értékteremtő munkát találni az utcára került embereknek, ezért ilyen pótcselekvéssel biztosítják a tevékenység látszatát. Azonban látható, hogy a felkészületlen menedzsment, és a fogalmatlan fideszes városvezetés még azt is szétbarmolja ami évtizedekig jól működött, és senki nem gondolta volna, hogy tönkretehető. Rövid időn belül ez a sokadik melléfogása a Városgazdának, de a párthűség jelen esetben is fontosabb, mint a szakmai tapasztalat.

(az illusztráláshoz felhasznált, ugyanebben a témában készült képeket a Facebook Havannások nyílt csoportjának bejegyzéseiről töltöttük le; felhatalmazás alapján közöljük a szerzőket)

 

Szólj hozzá