2013. nov 28.

Gyermekek mögé bújva halásznak a zavarosban?

írta: Lmagazin
Gyermekek mögé bújva halásznak a zavarosban?

kucsák kéz_1.jpg33 millió 600 ezer forintba is kerülhetett az Önkormányzat által ingyenes előadásnak meghirdetett Bogármese című előadás a kerületben. Darabonként tizenkétezer forintos áron számolta el a kétezer nyolcszáz XVIII. kerületi kisdiák számára két hónapja bemutatott gyermekműsorát egy budapesti zeneművészeti iskola. Az első osztályos gyermeke hazavitt belépő jegyét nézegető egyik anyuka első gondolata az volt, hogy minden bizonnyal egy világszámra fizethette be gyermekét a pestszentlőrinci önkormányzat, hiszen ilyen jegyárak az olyan nemzetközi produkciókra jellemzőek, mint Andrea Bocelli, a Cirque du soleil, vagy a Metallica. Az első ránézésre „önzetlennek” tűnő felajánlásról viszont hamarosan kiderült, hogy néhány éve ugyanennek a társulatnak az itt bemutatott előadására a mostani összeg tizedéért, ezerkétszáz forintért be lehetett menni.

A gyermekműsor fővédnöke, Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő elmondása szerint személyesen ismeri Sárközi Gyulát, a Madách Musical Táncművészeti Iskola vezetőjét és a vele folytatott megbeszélések során vált számára világossá, hogy ezt az előadást szívesen látná a kerületben. A szervezők célját a sokszorosára felsrófolt belépő árakkal csak találgatni lehet, mivel Kucsák nyilatkozata szerint a jegyekért nem fizettek sem a gyerekek, sem pedig az önkormányzat, a megdöbbentően magas ár rögzítése viszont szemmel láthatóan fontos volt számukra, mert azt kiemelt helyen rögzítették az iskola igazgatókkal aláíratott átvételi jegyzőkönyvekben is.

Doc - 10-9-13, 9-21.jpg

Bár Kucsák László rendszeresen kitért az ügylet pénzügyi vonatkozásait firtató újságírói kérdések elől, minden bizonnyal bejött az ötletgazdák számítása, mert december második hetében ismételten négy alkalommal töltik meg a Lőrinci Sportcsarnokot kerületi kisdiákokkal, hogy tizenkétezres belépő jegyek mellett ezúttal a Diótörő kerüljön bemutatásra. Abból kiindulva, hogy ötezernél is több gyermeket ültetnek a nézőtérre a valós ár többszörösére felturbózott jegyárak mellett könnyen kiszámolható, hogy valakik a kisiskolásokat maguk elé tartva egy 60 millió forintos üzlet körül matatnak. Az orosz közmondás, amely szerint ingyen sajt csak az egérfogóban van, ezúttal is beigazolódni látszik.

Kucsák László a kerületi önkormányzat televíziója által készített interjúban nyilatkozik a Bogármeséről.

Szólj hozzá

fidesz átverés pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló