2013. dec 18.

Ughy megszavazta a tankönyvellátás államosítását

írta: Lmagazin
Ughy megszavazta a tankönyvellátás államosítását

get_item.jpg

Tegnap szavazott a parlament Hoffman Rózsa javaslatáról, amelynek értelmében a szakmai szervezetek tiltakozása ellenére államosítják a tankönyvpiacot. Ughy Attila megszavazta a tankönyvellátás szétverését jelentő törvényt, Kucsák László gyáván nem vett részt a szavazásban.

Ughy Attila jó pártkatonaként megszavazta a nemzeti köznevelés tankönyvellátásáról szóló előterjesztést. (Ezen jószerével már senki nem lepődik meg) Azon viszont annál inkább, hogy kerületünk másik fideszes országgyűlési képviselője Kucsák László, aki egyben kerületünkben az oktatásért felelős alpolgármesteri tisztséget is betölti gyáva módon nem vett részt a szavazásban.

Kucsák "munkássága".

Kucsák korábban nem volt ennyire szégyenlős. Támogató szavazataival aktív részese volt a közoktatás államosításának, amelynek egyenes következménye lett az ágazat teljes szétverése. Támogatta a nemzeti pedagógus kar létrehozásáról szóló javaslatokat. Képviselősége alatt több milliárd forint forráskivonás történt a kerületi oktatási intézményrendszerből. Érdekérvényesítő képességének hiányát mindennél jobban szemlélteti az a tény, hogy alpolgármesterként, és a Fidesz választókerületi elnökeként képtelen volt megakadályozni, hogy a kerületi Fidesz - KDNP frakció az elmúlt két hónapban újabb 250 millió forintot vonjon el a kerületi oktatási intézmények működési költségeiből.

Vannak karakán vélemények is a Fideszben. Csak nem mifelénk.

Kucsák két párttársa, Pokorni Zoltán és Bencsik János egyenesebb volt. Merték vállalni a véleményüket, kiálltak a szakma és a volt kollégák érdekei mellett, és nemmel szavaztak a törvényjavaslatra. Pokorni még a nyilvánosság előtt is vállalta véleményét.

Szólj hozzá

oktatás átverés felelőtlenség alkalmatlanság attila;ughy attila; hozzánemértés kucsák lászló tankönyvpiac