2013. dec 20.

kiváló szervezőmunka

írta: Lmagazin
kiváló szervezőmunka

Csak most szólunk, nem korábban, hogy nehogy nagyon összezavarjuk a rendkívül bonyolult forgalomszervezési munkát a kerületben. Miután ma visszaadták a forgalomnak a Méta utca mintegy 300 méter hosszban leaszfaltozott egyik sávját, elmondjuk, hogy már nem nagyon lehetett volna rosszabbul szervezni a munkát.

Köztudott, hogy az ősi dakota mondás szerint a közelgő választások serény útfelújítási munkákra sarkallják még télvíz idején is a városvezetést. Így van ez kerületünkben is, jóllehet a kerület útjainak állapotához képest igen szerény mértékű ez a munka. Azonban ezzel a csekély munkával is elérték, hogy a járókelők, az autósok és persze a terelőutak mellett élő lakosok is megszenvedjék az ezzel járó kellemetlenségeket. Főként, hogy a munkát nem ésszel szervezték.

Mert az sehol nincs megírva, hogy kerületünk egyik legforgalmasabb útjának, a Méta utcának, félpályás lezárásával egy időben le kelljen zárni az egyik kijelölt terelőutat is. Persze nem rögtön a Méta utcánál, hanem orvul elrejtve, egy sarokkal odébb. Történetesen a Csíky utcánál zárták le félpályásan a Pozsonyi utcát is, forgalomirányító lámpával szabályozva az áthaladást. Ettől persze hosszas várakozásra kényszerítették a mit sem sejtő autósokat, akik a lámpánál az egyszerűbb megoldást alkalmazva a Csíky utca, Baross utca nyomvonalon találtak menekülőutat. Ezáltal elözönlötték a járművek a Havanna lakótelep és a Szent Lőrinc, (lánykori nevén KISZ) lakótelep közé ékelődött Baross utcát. Nagy észre és szervezőkészségre vall a megoldás.

De hogy az itt élők örömét fokozzák, az átmeneti állapot időszakát ugyancsak elnyújtották. Már egy hete semmiféle munka nem folyt a még mindig félpályásan lezárt, láthatólag kész Méta utcán, de a terelést csak ma reggel sikerült végre megszüntetni. Úgy tűnik, a városvezetés a forgalmi rend helyreállítását karácsonyi ajándéknak szánta, és a karácsonyi ajándékot nem illik előbb odaadni.

Szeretjük az ajándékokat, de legközelebb inkább jobb szervezéssel, gyorsabb, hatékonyabb munkavégzéssel ajándékozzanak meg bennünket!

Szólj hozzá