2013. dec 31.

Amit Isten egybeszerkesztett, ember el ne válassza (Mt 19,4-6).

írta: Lmagazin
Amit Isten egybeszerkesztett, ember el ne válassza (Mt 19,4-6).

Újranősült szombaton Tőkés László püspök – értesült a Maszol.ro a különc egyházfőhöz közel álló forrásokból. A romániai magyar portál úgy tudja: az európai parlamenti képviselő egyházi esküvőjét Magyarországon, a Monor melletti Gombán tartották. Új felesége, Lévay Tünde a község iskolájában zenetanárnő.

Tőkés László. Forrás : tokeslaszlo.eu

A barcasági születésű Lévay Tündének is ez a második házassága. Volt férjétől idén decemberben, két hete váltak el. Tőkés László és előző felesége, Joó Edit huszonöt évig tartó házassága 2012. szeptember 27-én bomlott fel jogerősen. A válást a korábban is többszörösen házasságtörő férj hibájából mondták ki. Tőkés a jelenlegi helyzetben sem nevezhető nagyvonalúnak a korábban sokat tűrt asszonnyal szemben, az értesülések szerint hosszú és méltánytalan vagyonmegosztási perben áll a volt feleségével.

A hitéletet komolyan vevő református közösségekben hatalmas a megütközés, mert az új házasságával az evangélium egyik alap pillérét, a házasság szentségét dobja sutba Tőkés püspök, aki az örök hűségre való figyelmeztetéssel korábban ezernél is több esküvői fogadalmat mondatott ki.

Szólj hozzá

evangélium átverés reformáció tőkés püspök