2014. jan 16.

A gyermekeiket egyedül nevelő szülőket támogatnák

írta: Lmagazin
A gyermekeiket egyedül nevelő szülőket támogatnák

koczkáné 2.jpgCsak a felét kellene fizetni a kerületben megszervezett gyermek és ifjúsági programok látogatásáért azon gyermekek és kísérőik számára, akiket a szüleik egyedül nevelnek. Az erről szóló városházi javaslatot Koczka Józsefné, Erzsébet-Bélatelepen élő szocialista képviselő terjesztette be, aki a kedvezményeket kiterjesztené az önkormányzat által fenntartott sportlétesítmények igénybe vételére is.

-Az utóbbi három év során a jelenlegi kormány kimutatásai alapján is rendkívüli mértékben nőtt a nehéz anyagi helyzetbe került családok száma, akiknek a szükséges kiadásokon túl nem marad lehetőségük kultúrára, sportolásra, vagy iskolán kívüli művelődésre – ismertette a helyi tapasztalatait Koczka Józsefné.

A javaslat értelmében a kedvezmény a XVIII. kerületben állandó lakcímmel rendelkező, egyszülős háztartásban élő gyermekekre vonatkozna, akik számára a jogosultságot a jegyző által névre szólóan kiadott igazolvány biztosítaná. A képviselő számítása szerint az új rendszer bevezetése akár többletbevételt is eredményezne a kerület számára, mivel hat-nyolcezer érintett család előtt nyílna meg a lehetőség, az egyébként jó színvonalú és közkedvelt helyi programok igénybevételére.

 

Szólj hozzá

mszp xviii erzsébet bélatelep koczka józsefné